Terapie pentru copii prin povesti si jucarii?

LEGO NINJAGO

Copiii au nevoie de universul creat de lumea magica a povestilor si a jucariilor. Jocuri educative, jocuri lego ninjago, sau alte tipuri de jocuri de interior, ajuta mult la dezvoltarea celui mic. Jocurile cu figurine lego ninjago sunt foarte dorite de copii. Lego-urile cu figurine ninjago, alaturi de cele cu Star Wars au tot timpul variante noi. An de an apar modele noi de figurine lego ninjago, jocurile lego ninjago parand ca nu vor avea niciodata un final.

Observati probabil in filmele de dragoste sau in cele de familie cand copiii le cer parintilor inainte de culcare sa le citeasca o poveste? De ce credeti ca se intampla acest lucru? Ei bine, sunt mai multi factori. In primul rand nevoia copilului de persoana speciala pe care o alege sa-i citeasca povestea, in al doilea rand interesul pentru poveste, si in al treilea rand dorinta de a sta cu persoana respectiva cat mai mult, dorinta de alinare si liniste pana adoarme.

Nu este un secret faptul ca cei mici se tem de intuneric si cand parintele sta langa el si-i citeste povestea, pana adoarme, copilul intra in stare de liniste. Se poate numi si terapie, cititul povestilor, copilul invata inca de mic cat de interesant este cititul din basmele care li se povestesc, pentru asta li se citesc copiilor cand sunt mici, apoi inteleg ca exista un erou care este pus la o sumedenie de aventuri si incercari si bineinteles ca, in timp, copilul va ajunge sa citeasca si pe masura ce copilul creste, va creste si dorinta de a citi el singur. Ajunge la momentul in care vrea sa vada ce face eroul din poveste sau cum se descurca in fata spanului, spre exemplu. Nevoia de cunoastere vine alaturi de dorinta de citit. Oricat de greu va silabisi la inceput, copilul, incetul cu incetul, ajunge sa citeasca carticele si dupa chiar romane.

Povestile sunt de obicei intre bine si rau, unde cu siguranta invinge binele. Ei bine, este foarte indicat ca cel mic sa plece cu mentalitatea asta inca de mic. Este nevoie de o gandire pozitiva si de o educatie in domeniu cititului, iar povestile sau jocurile educative ajuta foarte mult in directia acesta. Parintii trebuie sa explice copiilor pe intelesul lor, orice nelamurire, nu exista povesti pentru copiii cu mesaj negativ, asa ca este foarte indicat putin timp pentru lectura. Chiar daca s-au obisnuit cu cartile, cu jocurile cu figurine ninjago si cu altele, copiii au nevoie de acest univers stabil care sa le ofere liniste si confort.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Terapie pentru copii prin povesti si jucarii?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email