Filisofia veterinara nutritionala unica: pune accent pe nutrimente, nu pe ingrediente.

Animalele au, ca si noi, nevoie de suplimente alimentare. Unul din site-urile de top din Romania care iti pune la dispozitie suplimente nutritive pentru animale weste Adavet.ro, situat pe locul 3 in Romania in 2019. Un supliment nutritiv pentru caini, precum YuDigest este in topul vanzarilor in 2019.

CARBOHIDRATI:
Termenul de <<carbohidrati>> include in mare parte zaharurile, fibrele si amidonul.
Acestia joaca un rol esential in stimularea functionarii organismului cainilor si pisicilor.

LIPIDE:
Denumite mai uzual <<grasimi>>, acestea asigura intregul aport energetic de cate animale au nevoie in mod natural alaturi de acizii grasi esentiali, vitali pentru functiile organismului.Lipidele actioneaza de semenea asupra calitatii robei si contribuie la buna functionare a sistemului nervos.

PROTEINE:
Acestea mai compuse din lanturi de sute de aminoacizi care fac parte din douazeci de tipuri diferite (dintre care 10 sunt esentiale pentru si 11 pentru pisici) si contribuie la formarea si reinnoirea tesuturilor, muschilor si a scheletului.

VITAMINE:
Acestea joaca un rol vital in organism (reinnoirea pielii, antioxidanti, schelet etc.)

APA:
Necesarul de apa al animalelor este asigurat in principal, dar nu in totalitate, prin aportul de lichide. O contributie la acestea o are si dieta, in primul rand prin continutul de apa, si in al doilea rand prin apa ce este produsa prin procese metabolice. (printr-un gram de lipide rezulta putin peste un gram de apa).

MINERALE:
Macroelementele (calciu, fosfor, potasiu, etc.) joaca mai multe roluri in organism inclusiv osificare, energie si impulsuri senzoriale, de exemplu.
Oligoelementele contribuie, printre altele, la asigurarea sanatatii pielii, oaselor si robei.

SCHIMBAREA DIETEI

Cum sa incepem administrarea hranei

De fiecare data cand schimbam hrana unui caine, sistemul digestiv trebuie sa se adapteze. Daca tranzitia nu este realizata corect, pot aparea efecte precum diareea sau scaun moale. Pentru a preveni astfel de manifestari, tranzitia trebuie sa fie lenta, iar trecerea de la hrana <<veche>> sa se realizeze gradual, pe parcursul unei perioade de 7 zile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Filisofia veterinara nutritionala unica: pune accent pe nutrimente, nu pe ingrediente., 10.0 out of 10 based on 5 ratings
Print Friendly, PDF & Email