Succesul sau esecul unui tratament endodontic

Chirurgie dentara

De multe ori cand mergem la dentist, ulterior tratamentului, pot aparea dureri in zona dintelui care a fost trata. De ce apar aceste dureri? Indiferent de operatia de chirurgie dentara in Bucuresti sau in orice alt oras, se poate intampla ca dupa un tratament endodontic sa apara anumite dureri. Ce este endodontia? Endodontia este ramura stomatologiei care are grija de interiorul dintilor, si se ocupa de chirurgie dentara, cuvintele avand traducerea urmatoare: “Endo”=interior ; “Dontia”= dinte.

Succesul sau esecul unui tratament endodontic

Este posibil sa apara totusi o durere imediat dupa tratament. In general aceasta durere nu este foarte puternica si apare datorita iritatiei tesuturilor de la radacina, iritatie cauzata de instrumentele folosite sau de anumite substante aplicate in zona.  Aceasta durere se va diminua in maxim cateva zile si ulterior va disparea de tot. Trebuie neaparat sa intrebati dentistul daca pot aparea astfel de dureri, ca sa nu va speriati. In caz ca uitati sa intrebati si observati aumite stari de disconfort, cel mai bine este sa dati un telefon medicului stomatolog.

Succesul tratamentului endodontic depinde de starea in care se afla dintele la prezentarea la medic si tesuturile de la radacina, de asemenea poate depinde si de forma pe care o au canalele, de materialele, aparatura si tehnica folosite de medic, precum si de calitatea obturatiei, care trebuie facuta in asa fel incat saliva sa nu poata patrunde in dinte.

In cazul in care apare o durere dupa o perioada mai indelungata de la efectuarea tratamentului, poate insemna ca o parte a tratamentului nu a fost realizata cu succes, dar nu intotdeauna. Uneori cand tratamentul dintelui nu a fost efectuat cu succes, acest lucru are consecinte, ceea ce inseamna ca au ramas bacterii in canale, in gaurile care se produc de la obturatie, sau in zone fracturate ale dintelui, aparute dupa tratamentul initial. Tratamentele endodontice au o rata a reusitei intre 70 si 95%, asadar pot exista situatii in care sa apara complicatii ulterior tratamentului. Nu trebuie insa sa va speriati, trebuie sa telefonati medicului si sa ii spuneti care este situatia. Exista foarte putine cazuri de chirurgie dentara nereusite in domeniu, insa operatiunile de stomatologie consta in unicitate.

In concluzie cel mai bine este sa apelati la o clinica de stomatologie fie prin recomandari, fie dupa rapoartele online.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Succesul sau esecul unui tratament endodontic, 10.0 out of 10 based on 1 rating