Sa inscriu copilul la lectii de chitara?

Lectii de chitara

Multi oameni nu isi dau seama de numeroasele beneficii pe care lectiile de chitara pentru copii le pot oferi. In multe cazuri lectiile de chitara le vor furniza o cantitate abundenta de cunostinte, fara a se limita doar la invatarea muzicii. Daca aveti resursele si capacitatea de a inscrie copilul la lectii de chitara pentru copii de la o varsta frageda, aceste abilitati pot fi extinse si imbunatatite pentru anii urmatori. Pentru multi parinti este surprinzator sa afle toate aceste avantajele pe care lectiile de chitara le pot oferi. Mai jos sunt doar cateva beneficii:

  1. Invatarea si dezvoltarea abilitatilor muzicale fundamentale

Aceasta este, desigur, unul dintre beneficiile cele mai evidente.Pe lectiile de chitara pentru copii se vor pune bazele aptitudinilor muzicale de baza si teoria nu numai pentru chitara, dar pentru multe alte instrumente. Odata ce copilul a putut stapani fundamentele de muzica pe foaie, el sau ea va fi capabil(a) sa citeasca si sa scrie muzica pe cont propriu. Aceste lectii vor asigura, de asemenea, cunoasterea de catre copil a modului corect de a se organiza si de a canta la chitara, precum si modul in care sa apese pe coarde. Pe masura ce cursurile ajung la nivele mai avansate, copilul va fi capabil sa se bazeze pe aceste abilitati si sa redea melodii complete.

  1. Construirea increderii de sine

Unul dintre rezultatele cele mai satisfacatoare al lectiilor de chitara pentru copii este sentimentul de incredere ca vine cu ceva nou de invatare sau ca stapaneste o anumita tehnica. Cand copilul merge la curs si invata o noua coarda sau cum sa citeasca o linie muzicala, acesta va fi foarte mandru sa inteleaga aceasta noua informatie. De tineri, copiii vor exprima cel mai probabil entuziasm si incredere demonstrandu-ti rapid tie ca parinte ceea ce a invatat. Acest lucru permite unui copil sa se bucure de noul impuls de incredere ce poate ajuta chiar si in alte aspecte ale vietii, cum ar fi activitatea scolara si alte situatii sociale.

  1. Sporirea capacitatii de invatare

Procesul de invatare parcurs pentru a canta la chitara implica memorarea notelor muzicale, acordurilor, cantecelor si inca alte cateva aspecte. Cu cerinta de a memora o astfel de cantitate mare de informații, creierul copilului tau va fi in mod constant pus la treaba, ceea ce va contribui la imbunatatirea capacitatilor sale de invatare. Copilul tau poate folosi aceste abilitati de invatare, noi si puternice pe care si le formeaza, pentru a excela la invatatura in clasa.

  1. Un mediu distractiv

Pe masura ce copiii evolueaza la cursuri, ei vor dezvolta o legatura cu instructorul si vor face mari progrese. Construirea unor relatii asociate cu un astfel de succes va crea un mediu distractiv si placut pentru copilul tau. El sau ea va incepe sa astepte cu nerabdare urmatoarea sa lectie. Aceste noi competente pot fi chiar impartasite cu prietenii.

 

In cazul in care copilul tau a cerut sa ia lectii de chitara, dar tu nu ai dat inca curs acestei solicitari, este timpul sa iei in considerare inscrierea la lectii de chitara pentru copii. Aminteste-ti ca copilul tau va castiga multe beneficii si nu doar invatarea de a canta la un instrument. Lectiile de chitara pentru copii construiesc si consolideaza creativitatea, increderea de sine a copilului si capacitatile de invatare. Aceste lectii vor fi parte a activitatilor copilului pentru anii urmatori, ceea ce face ca investitia sa fie bine venita.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Sa inscriu copilul la lectii de chitara?, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Print Friendly, PDF & Email