Relatia dintre parinte si copil

Relatia dintre parinte si copil

Cum crezi ca trebuie sa fie relatia parinte copil? Parintele trebuie sa reprezinte o autoritate si sa fie acea persoana care detine controlul? Sau sa fie mai degraba un indrumator, un ghid? Raspunsul il veti gasi in randurile ce urmeaza. Parintele trebuie practic sa il ajute pe copil sa ia decizii in cunostiinta de cauza si sa ii explice cum stau lucrurile. Sa il invete sa gandeasca, sa faca fata esecurilor si nu doar sa fie pregatit pentru a avea parte de un job si atat. Copilul trebuie sa stie ce inseamna o relatie intre doua personae, trebuie sa stie ca chiar daca greseste tu ca parinte il iubesti si nu dai vina pe el pentru anumite lucruri care se intampla.

Concluzia este ca mai degraba i-ai putea fi un maestru spiritual, care sa il inteleaga si sa evolueze odata cu el. In relatia cu copilul tau trebuie neaparat sa renunti la orgoliu si la controlul excesiv, sa te linistesti si sa inveti ce inseamna calmul si linistea interioara. Trebuie sa devii intelept, sa evoluezi spiritual si apoi  sa transmiti mai departe aceasta intelepciune copilului tau, pe masura nivelului lui de intelegere, astfel sa lasi copilul sa se exprime liber, sa nu ii fie teama ca ceea ce spune sau face ar putea fi gresit si sa se inhibe.

Trebuie sa il ajuti sa capete incredere de sine, sa constientizeze ca nimeni nu se naste invatat si ca este normal ca atunci cand nu stii un lucru e necesar sa pui intrebari. Nu este o rusine sa nu stii, iar tu ca parinte trebuie in primul rand sa ii arati copilului tau ca chiar daca nu le stii pe toate, cauti tot timpul solutii si reusesti sa le gasesti sis a fii un adevarat sprijin si sa ii oferi suport moral celui mic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Relatia dintre parinte si copil, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
Print Friendly, PDF & Email