Proaspătă mămică? Iată cum să alegi lenjeria pentru pătuțul bebelușului

Proaspătă mămică? Iată cum să alegi lenjeria pentru pătuțul bebelușului

Majoritatea mămicilor amenajează din timp camera lui bebe, alegând culorile în care să fie zugrăviți pereții și piesele de mobilier necesare. În primul an de viață, nou-născutul are nevoie de toată dragostea părinților, dar și de anumite elemente care să contribuie la dezvoltarea sa. Alegerea unui pătuț sigur precum și a unor lenjerii de calitate vor aduce un plus de confort celui mic.

Având în vedere, însă, oferta variată de produse, nu este chiar ușor să alegi lenjeriile pentru pătuț, dar, dacă acorzi suficient timp și o atenție sporită procesului de selecție, cu siguranță vei face alegerea perfectă.

Unde găsesc lenjerii de pătuț

Cel mic va petrece multe ore în pătuț – la început dormind, mai apoi jucându-se – astfel că lenjeria de pătuț ar trebui să îndeplinească toate condițiile calității pentru a-i asigura micuțului un mediu prielnic în care să se dezvolte armonios.

Iată câteva sfaturi de urmat atunci când cumperi lenjeria de pătuț:

  1. Cumpără mai multe seturi de lenjerii

De regulă, se recomandă achiziționarea mai multor seturi de lenjerii deoarece lenjeria se va schimba ori de câte ori este nevoie, iar acest lucru se va întâmpla destul de des. Cu toții știm că, în cazul copiilor mici, atenția și grija sunt trebuie să fie sporite, astfel că lenjeria de pătuț ar trebui schimbată chiar de mai multe ori pe zi.

Tocmai din acest motiv, este necesar să cumperi mai multe seturi de lenjerii, sau mai multe cearșafuri pe care să le poți schimba des și cu ușurință.

  1. Alege calitatea

Calitatea ar trebui să primeze atunci când vine vorba despre alegerea lenjeriei pentru pătuț, mai ales pentru că este vorba despre un articol atât de important, care vine în contact direct cu pielea micuțului și pe care, practic, bebelușul își va desfășura cea mai mare parte a timpului în primele luni de viață. Important este să pui sănătatea micuțului tău pe primul plan, iar pentru asta ar trebui să știi că lenjeria aleasă poate influența calitatea somnului.

Spre exemplu, unul dintre cele mai recomandate magazinele online unde poți găsi o gamă variată de lenjerii pentru pătuț și alte accesorii de calitate, utile pentru creșterea bebelușului, este Miababy. Utilizând lenjerii pentru pătuț de cea mai bună calitate, micuțul tău se poate bucura de un somn dulce și odihnitor.

  1. Optează pentru lenjerii din bumbac

Unul dintre criteriile esențiale atunci când alegi o lenjerie pentru pătuț este materialul. Specialiștii recomandă să optăm numai pentru materiale confecționate din bumbac. De asemenea, ne putem orienta și către alegerea unor cearșafuri impermeabile.

  1. Imprimeurile

Un alt aspect de care ar trebui să ții cont atunci când alegi lenjeriile constă în design. Încă din primele luni de viață, imprimeurile alese îi vor atrage atenția micuțului, iar mai târziu îi vor îmbunătăți starea de spirit. De aceea, se recomandă să optezi pentru modele cât mai colorate. În plus, studiile de specialitate arată că, de multe ori, culorile ne pot influența stările emoționale.

Cearșafuri sau seturi de lenjerii?

În primul an de viață al bebelușului, vom avea nevoie să schimbăm lenjeria în fiecare zi, asigurând un mediu curat micuțului. Având în vedere că mici „accidente” vor avea loc în mod frecvent, s-ar putea să fie nevoie ca cearșaful să fie schimbat mai des decât restul lenjeriei. Astfel, poți opta pentru câteva seturi de lenjerii pentru pătuț și alte câteva cearșafuri individuale, la care să poți apela rapid în orice moment.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Proaspătă mămică? Iată cum să alegi lenjeria pentru pătuțul bebelușului, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email