Principiile stilului de viata

Cum sa inveti copilul sa aiba principii solide

Copilul trebuie invatat de mic sa isi formeze principii. Vorbind (expunandu-i anumite situatii sau comunicand cu el) veti reusi. Ca adolescent vrei sa fii o persoana importanta, sa faci tot ce iti doresti. Orice om isi doreste sa aiba succes in viata. Multi insa nu au bine definit acest concept. Pentru unii succesul inseamna bani, pentru altii iubire, pentru altii respect si tot asa lista poate continua. Insa ca sa ai succes trebuie de fapt sa fii o persoana implinita. Ce ne aduce implinirea? Noi ca parinti stim aceste lucruri, insa copilul – adolescentul nostru nu le stie si va trebui sa invete.

Vreau sa fiu o persoana importanta. Vreau sa am succes si vreau multa iubire in viata mea. Tu stii raspunsul la aceste intrebari ? Te invata cineva? Intrucat in acest moment sunt multe informatii pe care le gasesti la indemana, mai ales pe internet, cum stii sa le alegi pe acelea care ti se potrivesc, care te indruma pe calea pe care ti-o doresti? Pentru ca si tu, ca parinte, trebuie sa stii anumite lucruri care il vor ajuta pe micutul tau sa devina un om de succes.

Vrei sa citesti diverse sfaturi bune? Intra aici.

Adolescentul, chiar daca poate nu iti comunica, are cateva intrebari fundamentale care au nevoie de raspuns, iar in functie de aceste raspunsuri el isi continua viata alegand o cale sau alta. De aceea tu trebuie sa il ajuti sa afle exact ce i se potriveste, ce il implineste ca persoana si ce il face fericit. Pentru ca tu, ca parinte, ar trebui sa ii fii cel mai aproape, nu prietenii sau alte persoane din exterior. Prietenii sau anturajul il pot influenta de cele mai multe ori in mod negativ pe copilul tau, care neavand niste principii solide dupa care sa se ghideze si in care sa creada cu putere, el oscileaza intre diferite modalitati de manifestare, in functie de potentialul sau.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Principiile stilului de viata, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
Print Friendly, PDF & Email