Perseverenta – Cum il inveti pe copil sa fie perseverent?perseverenta - cum sa inveti copilul sa perseverezePerseverenta este un aspect la care de multe ori si noi, adultii, avem de lucrat. Se intampla de multe ori sa avem diverse probleme care ne trag in jos si ne impiedica sa ducem la indeplinire un anumit scop. De obicei cand ne simtim coplesiti si nu mai stim ce sa facem renuntam la lupta. De multe ori ne pierdem energia, motivatia precum si increderea in sine. In calea dorintelor, viselor sau scopurilor tale stau o gramada de obstacole uneori. Aceste obstacole precum incapacitatea de a defini exact ce vrei in viata, amanarea, teama de critica si rusinea de respingere, resemnarea, zona de comfort, indecizia sau lipsa planurilor stau in calea perseverentei.  Doar cei care stiu ca obstacolele sunt facute pentru a fi depasite, au un plan si actioneaza, ajung la indeplinirea scopului / visului lor.

 

Copiii intampina si ei aceste probleme mai ales cand cresc. Tocmai de aceea trebuie sa ii invatam de mici cum sa stie sa persevereze, pentru ca daca micutul tau ajunge sa aiba deprinderi si obiceiuri bune, va deveni un om independent care va reusi in tot ceea ce isi propune.

 

Exista cativa pasi pe care poti sa ii parcurgi in timp pentru a-ti invata copilul sa persevereze:

1. Scopul si visul – copilul trebuie sa aiba scopuri. Trebuie sa aiba vise. Pentru ele trebuie sa munceasca si sa persevereze.

2. Dorinta– este extrem de important ca cel mic sa aiba o dorinta arzatoare de a obtine un anumit lucru sau de a indeplini un anumit scop.

3. Increderea – increderea in sine este foarte importanta precum si increderea in faptul ca va obtine ceea ce isi doreste daca va actiona. Copilul trebuie sa creada cu toata fiinta lui ca daca va actiona va obtine ce isi doreste.

4. Planul – copilul trebuie sa invete ca trebuie sa aiba un plan pe care sa il urmeze ca sa isi indeplineasca scopul. Bineinteles, totul va face cu ajutorul tau.

5. Educatia – copilul trebuie sa stie ca educatia este foarte importanta. Pentru a reusi trebuie sa se informeze si sa invete in legatura cu domeniul care are legatura cu scopul sau, cu visul sau cu pasiunea sa. Daca creierul este hranit cu informatii valoroase copilul va deveni mai increzator in el si va lua decizii in cunostiinta de cauza.

6. Cooperarea – este important sa il inveti pe cel mic sa lureze in echipa. Acest lucru suplineste defectele lui si il ajuta sa inainteze.

7. Vointa – trebuie sa il inveti pe cel mic sa aiba vointa, sa nu renunte si sa fie motivat mereu indiferent de situatie sa nu isi piarda motivatia.

8. Obiceiurile – dezvolta-i copilului obiceiuri pe care sa le practice in fiecare zi pentru a il antrena, pentru a-i educa si dezvolta perseverenta.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Perseverenta - Cum il inveti pe copil sa fie perseverent?, 8.5 out of 10 based on 2 ratings
Print Friendly, PDF & Email