Mituri referitoare la aparatul dentar

Aparat dentar

Un zambet frumos este important, mai ales pentru cei care au nevoie de indreptarea dintilor. Exista foarte multe mituri referitoare la indreptarea dintilor si purtarea unui aparat dentar. Un aparat dentar invizibil pentru indreptarea dintilor este un pas usor de facut in perioada copilariei, dar cand esti adult, multi spun ca indreptarea dintilor prin purtarea unui aparat dentar este o operatiune inutila. Un aparat dentar are rolul de a exercita o presiune constanta asupra dintilor, fortandu-I astfel sa se indrepte si in timp sa revina la pozitia dorita. Aceasta presiune exercitata de aparatul dentar forteaza maxilarul sa se adapteze la noua pozitie.

Dupa cum am mentionat mai sus, cu cat un aparat dentar este montat la o varsta cat mai mica, cu atat indreptarea dintilor se face mai usor. Insa aceasta operatiune este posibila indiferent de varsta, fie ca ai 30 de ani sau 50.

In continuare iti vom prezenta cateva aspecte legate de miturile referitoare la indreptarea dintilor.

  1. Indiferent de varsta poti rezolva cu succes aspectul indreptarii dintilor prin purtarea unui aparat dentar.
  2. Operatiunea de indreptare a dintilor nu reprezinta doar rezolvarea aspectului estetic, ci si igiena dentara, pentru ca dintii drepti sunt mult mai usor de spalat si nu lasa impuritatile sa patrunsa intr-un spatiu unde nu poti ajunge usor.
  3. Aparatul dentar nu distruge dintii, ci doar o igiena incorecta in timpul purtarii acestuia poate provoca diferite carii.
  4. Aparatul dentar trebuie montat doar de catre un specialist in ortodontie, care are specializare in acest domeniu. Nu apela la orice dentist pentru montarea unui aparat dentar.
  5. Dupa indepartarea oricarui aparat dentar va trebui sa purtati un aparat numit retainer, in timpul noptii, pentru o perioada determinata si comunicata de specialistul ortodont.
  6. Operatiunea de fixare a aparatului dentar nu este dureroasa, iar adaptarea maxilarului si a dintilor la noua forma se realizeaza in timp, cu durere in primele zile.
  7. Adaptarea dintilor la noua pozitie poate fi insotita de o miscare a acestora, pana se vor stabiliza si nu trebui sa iti fie teama ca iti vor cadea.

Aparatul dentar rezolva problema dintilor strambi si ajuta la indreptarea acestuia, este destul de anevoios la inceput, insa trebuie sa discutati toate aspectele mentionate mai sus cu medicul ortodont.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Mituri referitoare la aparatul dentar, 9.5 out of 10 based on 2 ratings