Mic ghid de alegere a bicicletelor pentru copii

 

Mic ghid de alegere a bicicletelor pentru copii

Cred că nu încape îndoială: copiii iubesc bicicletele! Și în sprijinul acestei afirmații stau multele amintiri pe care atât părinții, cât și copiii le formează în jurul primei biciclete din viețile lor.

Dar alegerea unei biciclete pentru copii nu este un lucru atât de ușor. Pentru tine știi ce ți-ai dori: urmărești să stai cât mai confortabil, să atingi pământul cu picioarele când stai pe șa, vei fi atent dacă poți pedala fără să lovești părți ale bicicletei cu picioarele și vei dori să ajungi la ghidon cu o arcuire optimă a mâinilor și a spatelui. Bineînțeles, trebuie să-ți placă și culoarea, dar și accesoriile cu care este dotată!

 

Alegerea bicicletei pentru copii

Ei bine, alegerea unei biciclete pentru copii nu diferă prea mult, exceptând, poate, faptul că pentru ei este o experiență complet nouă. De aceea vei dori să faci alegerea având în vedere și eventualele lor temeri și așteptări, dar și grijile tale în ceea ce privește siguranța și ușurința în utilizare. Deci, în continuare, îți voi prezenta pe care să le ai în vedere când cumperi o bicicletă pentru copilul tău:

 

Vârsta și înălțimea

Este destul de ușor să te ghidezi strict după înălțime atunci când cumperi o bicicletă pentru copilul tău. Fii atent, totuși: poate fi un indicator destul de înșelător uneori!

În multe magazine online vei observa că bicicletele sunt enumerate în funcție de vârsta pentru care sunt destinate. Cu toate acestea, unii producători suprapun grupele de vârstă și de înălțime, ceea ce va știrbi un pic din posibilitatea de a alege exact cea mai potrivită bicicletă pentru copilul tău.

Cu toate că majoritatea copiilor se dezvoltă în ritmuri apropiate ca viteză, cel mai bine este să corelezi vârsta și înălțimea atunci când le iei în considerare drept criterii de alegere a bicicletei.

 

Greutatea bicicletei

Ai merge pe o bicicletă care să aibă jumătate din greutatea corpului tău? Îți poți imagina cât de greu ar fi să pleci de pe loc cu ea, dar și cât de greu de manevrat ar fi prin zonele înguste sau la bordurile trotuarelor?

La fel este și în cazul celor mici. Tocmai de aceea trebuie să fii atent la acest aspect. Alege o bicicletă cât mai ușoară pentru bugetul pe care îl ai disponibil.

 

Designul bicicletei: de fete, respectiv de băieți

Design de fete sau de băieți – chiar contează? Strict din punctul de vedere al felului în care merge, diferențele de design dintre cele de fete și cele de băieți nu au absolut niciun impact în ceea ce privește funcționalitatea. De fapt, un cadru la un nivel mai jos (cum se întâlnește la bicicletele de fete) este un mare avantaj pentru mulți începători, întrucât le este mai ușor să urce și să coboare din șa. Nici la nivelul vitezelor sau al echipamentului în general nu sunt diferențe.

Ceea ce intervine aici însă este aspectul social. Cu siguranță băiatului tău nu i-ar plăcea să se plimbe pe o bicicletă roz, cu Barbie și cu un coșuleț cu flori în fața ghidonului. Ține cont de această dorință a lui!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Mic ghid de alegere a bicicletelor pentru copii, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email