Legatura dintre agresivitate si consumul de dulciuri

Agresivitatea si dulciurile

Legatura dintre agresivitate si consumul de dulciuri poate aparea doar atunci cand copilul este obisnuit sa primeasca dulciuri, iar parintele nu-i mai da. Ei bine poate fi evitata agresivitatea copilului daca nu-l invatam sa primeasca dulciuri dupa o fapta buna, adica drept rasplata sau daca nu-i dam de fiecare data ciocolata pe post de dulce.

Ciocolata contine cofeina, foarte mult zahar si bineinteles aditivi alimentari. Las la aprecierea dumneavoastra daca doriti sau nu sa serviti copiii in fiecare zi cu ciocolata. Daca aveti un catel prin preajma desi se uita cu niste ochi induiosatori cand mancati ciocolata, trebuie sa stiti ca aceasta (ciocolata) pentru caini este drept otrava. Copii nu sunt caini, nu faceam comparatie doar ca se stie – un caine are un stomac mai rezistent, insa ciocolatei nu-i face fata, ei bine credeti-ma, nici stomacul copilului nu poate face fata ciocolatei la infinit. Agresivitatea vine ca urmare a dependentei, pe care copilul o face pentru zahar sau fata de cofeina din anumite produse, numite dulciuri.

Cel mai bine este sa va obisnuiti copilul cu fructe pe post de dulciuri, mult mai sanatoase, nu provoaca dependenta si au si vitamine. Multe atuuri in fata dulciurilor din magazine le au dulciurile comandate cu ocazia anumitor sarbatori de la cofetarii, torturi, prajituri cu ingrediente naturale facute in laboratoare autorizate. Colorantii sintetici sunt de obicei cei care le dau culorile frumoase dulciurilor si cu toate ca sunt coloranti alimentari, sunt sintetici, uitati-va pe prospect din curiozitate si o sa vedeti si cate E-uri contin pe langa colorantii artificiali. Inlocuiti dulciurile cu vitaminele din fructe, oferiti-le micutilor fructe si atunci vor avea energie dar nu vor deveni agresivi sau hiperactivi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Legatura dintre agresivitate si consumul de dulciuri , 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Print Friendly, PDF & Email