Jucarii pentru copii pana la 1 an

Toyz

Cand ai copil mic, trebuie sa fii foarte atenta la fiecare detaliu si la fiecare aspect din viata puiului tau, pornind de la o alimentatie corecta pentru bebelusi, mediul in care se plimba in casa – cum ar fi acoperirea colturilor ascutite si a prizelor, jucarii bebelusi si alte lucruri.

Intre 0-3 luni – bebelusul isi dezvolta simtul vazului, incepe sa urmareasca obiectele care se afla in miscare, gangureste si este atras de obiectele stralucitoare. Jucariile potrivite sunt cele colorate, miscatoare, de agatat deasupra patului, cele care pot fi “gustate” si cercetate, care fac zgomot la atingere au cele cu melodii relaxante.

Intre Intre 4-6 luni – bebelusul poate sta asezat in pozitia sezut, poate sa apuce, sa traga sau sa prinda obiectele si are campul vizual mult mai amplu. De acum inainte, bebelusul poate “comunica” ce anume ii place, va avea preferinte in randul jucariilor si va alege cu ce se joaca. La aceasta varsta sunt recomandate “paturici” multicolore, accesorii care se misca sau canta, jucarii care ajuta la imbunatatirea dezvoltarii simturilor. Acum, la aceasta varsta, se dezvolta motricitatea grosiera (copilul trage, apuca, se rostogoleste si incearca tot felul de actiuni referitoare la mobilitate). Tot acum, intre 4 si 6 luni, micutul isi dezvolta simtul echilibrului si al coordonarii.

Intre 7-8 luni miscarile bebelusului sunt mult mai controlate, copilul se intinde pentru a apuca obiectele si isi poate mentine echilibrul, avand miscari controlate si poate sta chiar si in picioare. Acum sunt indicate jucariile mari pe care le va studia, le va manevra si le va intoarce pe toate partile. Jucariile indicate sunt cele din cauciuc, material textil nonalergic sau plastic. Jucariile trebuie sa fie foarte colorate si sa fie de forme diferite. De asemenea acum este si perioada jucariilor din cauciuc pentru dintisori.

Intre 9-12 luni – bebelusul descopera mersul. Acum se poate juca cu mingea, cu jucarii de tras si impins si orice jucarie care il ajuta sa isi perfectioneze miscarile, incepand cu cele pentru coordonarea miscarilor grosiere pana la cele de miscari fine: ii poti da creioane colorate si foi cu care sa inceapa sa deseneze. Se poate juca si cu jucarii din lemn, pe care le poti gasi aici.

Asadar pana la 1 an sunt o multitudine de jucarii pe care le poti gasi la Toyz.ro, unul dintre cele mai sigure magazine din Romania, care pune accentul pe copil.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Jucarii pentru copii pana la 1 an, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Print Friendly, PDF & Email