Jocul si invatarea – tipuri de jocuri pentru copii

Jocuri si activitati de vara

In ziua de azi, inca din gradinite, educatorii folosesc tot felul de jocuri de exterior pentru cei mici: coarda de sarit, sotron, elasticul, mici spatii de joaca amenajate in gradinite sau jocuri si jucarii educative pentru interior. Fie ca este vorba despre jucarii pentru exterior sau de interior, acestea ii ajuta de la fomarea sau punerea unor forme la locul lor pana la invatarea culorilor, alfabetului sau numaratorii. Dupa cum se stie, copilul trebuie sa devina dornic sa invete, sa cunoasca lucruri noi sa-si puna in aplicare toate calitatile. Tocmai pentru acest lucru s-au facut jocurile, pentru a invata copilul intr-un mod distractiv, placut si lejer.

Copilul este in cautarea necunoscutului si inca de acasa acesta ajunge sa invete putin cate putin, prin jocuri si jucarii pentru exterior precum coarda de sarit sau jocuri si jucarii pentru interior sau de la parinti cum isi poate dezvolta capacitatea de memorare sau de a-si dezvolta inteligenta. Majoritatea jocurilor pentru copii, chiar si cele online sunt frumos colorate, precum o coarda elastica de la Educlass si includ personajele lor preferate din desenele animate, le ofera printr-o joaca o modalitate de a invata cum sa se concentreze. Desi nu va dati seama, toate jocurile pe care dumneavoastra i le prezentati copilului sunt facute sau concepute de catre psihologi. Psihologia infantila s-a dezvoltat si la noi in tara, este o ramura in dezvoltare inca dar care promite foarte mult. Prin psihologie s-au facut jocuri care dezvolta motricitatea sau care pun mintea micutilor la constributie, ii ajuta sa se concentreze, desi acestia nu sunt constienti, prin joaca, invata.

Jocurile sunt cea mai buna modalitatea de a-i capta atentia copilului, prin personajele frumos colorate, acestia invata lucruri noi. Pentru ca vorbeam de jocurile online pentru copiii, trebuie sa spunem ca timpul petrecut pe dispozitivele electronice de catre cei mici trebuie limitat de catre parinti, deoarece pe langa problemele care pot aparea la ochisorii micutilor, nu trebuie sa ii invatam sa-si faca o rutina zilnica din calculator sau telefon mobil smart. Calculatorul si smartphone-ul, chiar daca nu o sa va vina sa credeti, poate provoca dependenta, nu este indicat sa-i lasam pe cei mici sa stea in fata lui prea mult timp.

Jocurile de vara , daca stam bine sa ne gandim nu prea implica o activitate majora vis-a-vis de printi. Copiii ies afara la joca unde se intalnec cu copiii de varsta lor si se joaca impreuna jocuri precum elasticul, coarda de sarit. Coarda elastica este o coarda relativ noua, pe care multe generatii nu au avut-o.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Jocul si invatarea - tipuri de jocuri pentru copii, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email