Jocul si invatarea – tipuri de jocuri pentru copiijocuri pentru copii educativeJocul reprezinta serviciul prescolarului iar locuinta sau gradinita constituie locul de munca in care el invata prin intermediul jocului.

1. Jocul dramatic sau jocul de rol ajuta copilul la recunoasterea si exprimarea emotiilor si sentimentelor. In jocul de rol, copilul imita comportamente sociale, pregatindu-si astfel rolul sau in grup si comunitate.

2. Jocul de explorare presupune incercarile si tentativele copilului de a cunoaste si de a descoperi lucruri noi. Aceasta permite cunoasterea lumii inconjurtatoare si stimuleaza motivatia de a cunosate.

3. Jocul de miscare presupune folosirea corpului in activitati care solicita compententele fizice ale copilului.

4.  Jocul de manipulare este cel care antreneaza capacitatile de coordonare, controlul lor si aptitudinile necesare.

5. Jocul de socializare implica interactiunile copilului cu ceilalti, incurajand imitatia si dezvoltarea aptitudinilor de comunicare sociala si de interactiune cu egalii (cu alti copii) si cu adultii.

6. Jocul de simulare presupune folosirea imaginatieii de catre copil si transformarea obiectelor si lucrurilor cu care se joaca in simboluri ale lumii exterioare.

7. Jocul de solutionare a problemelor dezvolta gasirea solutiilor si a explicatiilor despre lumea inconjuratoare, increderea in fortele proprii, curiozitatea de cunoastere, luarea deciziilor cu responsabilitate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Jocul si invatarea - tipuri de jocuri pentru copii , 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email