Inelul de logodnă cu diamant – simbol al iubirii indestructibile

Se spune că obiceiul de a dărui un inel cu diamant a apărut în 1477 când Arhiducele Maximilian i-a oferit o astfel de bijuterie ducesei Maria de Burgundia ca semn al iubirii sale infinite.

Industria bijuteriilor a avut o evoluție impresionantă, așadar în ziua de astăzi există o gamă variată de inele de logodnă cu diamant la prețuri mai mult decât avantajoase.

În mediul online, există mai multe magazine care oferă vizitatorilor săi posibilitatea de a cumpăra modele deosebite, iar unul dintre ele este E-ring.

Cum se poate calcula valoarea unui diamant

Fiecare diamant autentic se remarcă prin unicitate, iar pentru a calcula exact valoarea pe care o poate avea acesta, specialiștii țin cont de standardul celor 4 C . Există 4 aspecte care pot influența prețul unui diamant, iar acestea sunt Cut (tăietură), Color (culoare), Clarity (claritate), Carat Weight (Carate).

Tăietura diamantului

Unul dintre cele mai semnificative criterii care influențează prețul pe care îl poate avea diamantul este modul în care a fost tăiat. Când diamantul este extras din pământ nu are aspectul unei pietre prețioase, tăiate și șlefuite. Așadar, transformarea unei astfel de piese din stare brută într-un produs finit, gata de a fi incrustat în bijuteriile fine, necesită multă muncă. Există o confuzie între tăietură și formă – forma se referă la aspectul exterior pe care îl are piatra – rotund, smarald etc, în timp ce tăietura vizează calitățile de reflecție ale diamantului. În anul 1919, s-a inventat cea mai bună fațetare făcută vreodată unui diamant, indicând un număr de 57 de fațete ale pietrei, acesta căpătând ulterior denumirea de „briliant”.

Culoarea diamantului

Valoarea diamantului mai poate fi stabilită și în funcție de culoarea pe care o are. Cu toate că acesta este incolor, multe dintre acestea nu sunt pe deplin curate, ci prezintă anumite tente de galben. Prin urmare, poziția în care sunt încadrate pe scala culorii ajută la determinarea prețului și a rarității diamantelor.

Claritatea diamantului

O altă caracteristică care contribuie la stabilirea cu precizie a valorii diamantului este claritatea. Aceasta poate fi definită prin intermediul imperfecțiunilor pe care le are piatra – atât ca număr, cât și ca dimensiune – indiferent de cât sunt de mici. (de regulă, nu se pot vedea cu ochiul liber).

Caratele diamantului

Cea din urmă trăsătură care poate influența costul diamantului se referă la greutatea pietrei, 1 carat având aproximativ 0,2 grame. O altă confuzie des întâlnită este cea dintre doi termeni carate și respectiv karate, așadar caratul este o măsură de greutate, nu o dimensiune. Cea din urmă este metoda prin care se determină puritatea aurului. Acest metal prețios fiind ductil, poate fi utilizat în cadrul unor aliaje cu alte metale. Prin urmare, diamantele sunt evaluate în funcție de greutatea pe care o au, nu în raport cu mărimea lor.

Un carate este împărțit în 100 de puncte, așadar un diamant care a obținut jumătate din punctaj cântărește 50 puncte. Din cei 4 C, factorul care influențează cel mai mult valoarea unui diamant este caratul. Un diamant de două ori mai mare poate fi mai scump de patru ori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Inelul de logodnă cu diamant – simbol al iubirii indestructibile, 10.0 out of 10 based on 1 rating