Implanturile mamare: între adevăr și mit

Numărul femeilor care apelează la diferite intervenții chirurgicale cu scopul de a-și îmbunătăți aspectul fizic crește semnificativ, de la an la an. Una dintre cele mai întâlnite proceduri realizate în acest sens este operația de mărire a sânilor.

Augumentarea mamară, sau în termeni populari punerea de silicoane, este operația estetică prin intermediul căreia femeile care nu sunt mulțumite de mărimea sânilor lor, obțin un bust mai voluminos.

Multe dintre cele care își doresc să apeleze la această intervenție se tem, totuși, să o facă, deoarece au auzit multe mituri referitoare la aceste silicoane.

 

5 mituri demontate privind implanturile mamare

  1. După efectuarea operației de mărire a sânilor alăptarea este interzisă.

Probabil unul dintre cele mai întâlnite mituri vizează femeile care își vor dori la un moment dat să aibă copii. Este total fals. Indiferent de locul în care este poziționat implantul – subglandular sau submuscular – glanda mamară nu este afectată. Așadar, nu vă faceți griji, implanturile nu vor afecta alăptarea.

  1. Crește riscul de apariție al cancerului mamar.

Studiile efectuate de cercetători demonstrează că nu există o frecvență crescută de cancer la sân în rândul femeilor care și-au pus implanturi mamare, față de cele care nu au apelat la această procedură.

  1. În cazul unei mamografii, o eventuală tumoare nu poate fi vizibilă.

Realizarea unei identificări corecte a tumorilor ar fi, într-adevăr, mult mai dificilă în cazul femeilor cu implanturi mamare, dar în niciun caz imposibilă. Important este ca specialistul în radiologie să cunoască faptul că aveți implanturi puse.

  1. Sânii care au implanturi au tendința de a-și pierde de tot sensibilitatea naturală.

Fals. De fapt, este bine cunoscut faptul că sânii nu vor mai avea aceeași textură ca înaintea efectuării intervenției, vor fi mai tari, dar acest lucru nu înseamnă că-și vor pierde definitiv sensibilitatea naturală. Pe tot parcursul perioadei de recuperare după operație, specialistul vă poate recomanda să luați vitamina E și să practicați anumite exerciții pentru a evita o complicație ce poartă denumirea de capsulare și se referă la întărirea sânilor cauzată de reacția organismului în contact cu substanțe străine.

  1. Nu este recomandat să zburați cu avionul deoarece implanturile pot exploda.

Fals. Implanturile nu explodează în avion, în niciun caz. Acest mit circula foarte mult pe internet mai ales prin anul 2011, când a fost foarte mediatizat cazul unei femei din Rusia căreia i-au explodat sânii în avion. Ulterior, medicii au evaluat situația respectivă și au tras concluziile: femeia deja avea probleme cu silicoanele înainte să se urce la bordul aeronavei.

Cât costă implanturile cu silicon?

Așadar, există o mulțime de controverse și de mituri legate de implanturile mamare, însă majoritatea sunt false sau au explicații suficient de plauzibile încât să nu aveți de ce să vă faceți griji. Mai degrabă v-ați documenta cu privire la adevăratele lucruri importante de care trebuie să țineți cont atunci când v-ați hotărât să apelați la o astfel de operație!

De exemplu, prețul. Există, de asemenea, o mulțime de păreri și pe această temă a costurilor presupuse de augumentarea mamară.

Chiar dacă optați pentru implanturi mamare la prețurile cele mai ridicate, nu înseamnă că vor fi neapărat cele mai bune de pe piață. Important este să găsiți cel mai bun raport calitate-preț.

Și, nu în ultimul rând, să vă găsiți un medic priceput! De exemplu, îl puteți contacta pe unul dintre cei mai buni specialiști în domeniul chirurgiei plastice, Dr. Radu Andrei Panțuru, care vă poate îndruma pașii către cele mai bune rezultate.

Dacă v-ați săturat de complexe și doriți să vă îmbunătățiți aspectul fizic, puteți apela fără rezerve la operația de mărire a sânilor. Nu uitați cât de mult contează să vă recăpătați încrederea în sine și să renunțați la credința în miturile pe care le tot auziți!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Implanturile mamare: între adevăr și mit, 10.0 out of 10 based on 1 rating