Factorii care influenteaza alegerea unui lift pentru o cladire

Lift

Un lift este considerat in ultimul timp unul dintre componentele esentiale ale unei structuri urbane. Variind de la cladiri rezidentiale joase si pana la zgarie nori inalti, lifturile sunt percepute ca fiind importante pentru toate tipurile de cladiri moderne. Multe persoane aleg sa mearga cu liftul nu numai datorita timpului scurt, ci si datorita faptului ca poate au bagaje sau sunt prea obositi sa mai urce scarile. Un lift este foarte important in mediul urban, mai ales in cadrul blocurilor de locuinte.

Avand in vedere ca investitia in lifturi este una destul de costisitoare pe termen lung, atat contractorii cat si proprietarii de cladiri au nevoie sa acorde o atentie deosebita acestui aspect. Insa cumpararea unui lift intr-o cladire imbunatateste valoarea acelei cladiri, imbunatatind conditiile pentru utilizatorii sai.

Inainte de a procura un lift adecvat pentru o anumita cladire, contractorii sau proprietarii cladirii trebuie sa acorde atentie la detaliile legate de potentiala utilizare a acelui lift. Natura si intensitatea utilizarii unui ascensor de pasageri intr-o cladire rezidentiala este complet diferita de cea a unei cladiri comerciale. Astfel, mai multi factori trebuie sa fie luati in considerare inainte de cumpararea unor lifturi: conditii pentru persoanele cu handicap, factorul legat de greutatea maxima si conceperea liftului pentru siguranta pasagerilor. Prin urmare, este necesar sa se determine cerintele utilizatorilor cladirii unde vor fi instalate lifturi, iar sfatul producatorilor de lifturi ar putea fi foarte util in absolut toate situatiile.

In functie de inaltimea cladirii, de viteza dorita pentru lift si de spatiul pe care se doreste ca liftul sa il ocupe, se poate opta pentru anumite modele de ascensoare. Modelele de lifturi cele mai utilizate sunt cele care include versiunile hidraulice sau pe baza de tractiune. Lifturile hidraulice sunt considerate a fi utile pentru cladiri mai mici, iar cele mai populare alternative pentru cladirile inalte sunt lifturile bazate pe tractiune.

Cand vine vorba de achizitionarea unui lift, nu trebuie luat in calcul numai costul de achizitie, ci si costurile ulterioare, costul total de energie, durata de viata si de intretinere ar trebui sa reprezinte factori determinanti majori. Nu intotdeauna un lift scump, produs de un anumit producator reprezinta cea mai solicitata optiune, ci de multe ori exista lifturi la preturi accesibile pentru pasageri care au fost achizitionate de foarte multi proprietari de cladiri.

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)