Educatia este un subiect special

Copiii si educatia

Educatia este un subiect special, insa de multe ori oamenii nu se mai gandesc indeajuns de mult la acest aspect, parintii de obicei cred ca nu au nevoie de pregatire pentru a invata cum sa isi creasca copilul, copilul creste si el pe langa cei mari.

In locul educatiei copiii primesc in scoli cunostinte. Nu sunt invatati cum sa devina independenti, cum sa se descurce singuri, cum sa isi gaseasca vocatia, cum sa comunice, cum sa se comporte intr-o relatie – in concordanta cu varsta, de la relatii de prietenie pana la relatii de cuplu cand trec de adolescenta. De aceea copiii devin niste adulti cu vulnerabilitati mari de care nu isi dau seama uneori niciodata si traiesc o viata grea sau complicata din punct de vedere psihologic sau al relatiilor cu ceilalti.

Ar trebui sa se explice copilului lucrurile, incepand cu o varsta frageda si pe intelesul lui, pentru ca lumea evolueaza si informatia este pretutindeni, copiii fiind alta generatie au nevoie ca parintii – adultii – sa se adapteze si sa ii creasca si cu diferentele de rigoare, nu doar cum au fost ei crescuti. Metode de a comunica mai bine se gasesc, copiii reusesc sa inteleaga lucruri pe care noi ca adulti nu le intelegeam la varsta lor. Trebuie sa fim constienti de acest lucru si sa nu mai tratam cu indiferenta aceste aspecte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Educatia este un subiect special, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Print Friendly, PDF & Email