De ce sa apelezi la un service auto specializat?

Service auto specializat

Piese transmisie sunt foarte importante. Masinile care sunt echipate cu transmisie manuala sunt mult mai placate sau distractiv de condus deoarece ai controlul direct asupra fiecarui aspect al masinii. Transmisia manuala reprezinta mai multe trepte de viteza, de cele mai multe ori cinci viteze, dar difera de la o masina la alta. Fie ca este vorba de turbosuflanta, injectoare sau kit de ambreiaj de la AutoAtu.ro, piesele auto trebuie reparate, inlocuite sau reconditionate la un service auto specializat. Piesele auto de obicei au pret destul de mare si nu ieftin pentru majoritatea masinilor, indiferent ca este vorba de un kit de ambreiaj sau o turbina.

De multe ori daca achizitionezi piese auto pe internet, afli si informatii suplimentare de la comerciant, beneficiezi si de un pret mai ieftin, fie pentru un kit ambreiaj online, fie pentru injectoare.

Schimbara vitezelor depinde de tipul de tractiune si de tipul cutiei de viteze, insa principiul este acelasi. Principiul de functionare este foarte simplu, puterea este data de intensitatea vitezei si de schimbarea acesteia. Motoarele cu transmisie automata sunt tot mai cautate in zilele noastre unde avem din ce in ce mai mult trafic, mai aglomerat si mai incarcat. Parerile soferilor sunt destul de impartite unii preferand confort si altii luand un stil mai sportiv de condus prefera motoarele cu transmisie.

Cutia de viteze este o componenta a  masinii care ajuta la schimbatul vitezei si treptelor acesteia. Cutiile de viteze pentru autoturisme se construiesc cu trei, patru sau cinci trepte, in functie de capacitatea cilindrica a motorului. Rolul cutiei de viteze este foarte important si foarte necesar iar daca aveti ghinionul sa apara probleme la ea, cel mai indicat este sa o duceti la reparat sau sa o schimbati ,in  functie de problema aparuta.

Daca vrei sa achizitionezi un kit ambreiaj online, cel mai bine este sa verifici pe mai multe site-uri pana in momntul in care gasesti o varianta care sa aiba un raport bun calitate pret. Exista versiuni de kit de ambreiaj pentru cutia automata a masinii spre exemplu, pe care il poti gasi pentru Citroen spre la un pret ieftin, incepand cu 250 de lei.

Masinile care au motorul in fata si puntea motoare in spate, sunt prevazute cu cutii de viteze in trei arbori. In cazul autoturismelor construite dupa solutiile „totul in fata” si „totul in spate”, deoarece nu se poate obtine coaxialitatea arborelui primar cu arborele secundar, „priza directa” lipseste. In acest caz, cutia de viteze are doi arbori: arborele primar, cuplat cu arborele ambreiajului printr-un manson, si arborele secundar, montat sub arborele primar. La ambele genuri de cutii de viteze, in treapta cea mai rapida a vitezei , valoarea raportului de transmisie este supraunitara sau subunitara. Daca apar probleme la cutia de viteza este foarte indicat sa rezolvati problema intr-un timp foarte scurt si reparatia sau service-ul sa fie facut de oameni priceputi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
De ce sa apelezi la un service auto specializat?, 10.0 out of 10 based on 1 rating