De ce prefera copiii jocurile online

Exista o zicala la noi in popor: ’’Cine nu are batrani, sa-si cumpere’’. Ei bine daca aveti batrani prin preajma, intrebati-i cum isi  petreceau ei, pe vremuri, copilaria. Ati auzit cum ca alergau pe camp, se jucau afara, jucau tot felul de jocuri in aer liber, se jucau cu animalele (la tara) si cate si mai cate.

Revenind in ziua de azi, uitati-va in jur, inca de la zece ani  copiii nostri stiu ce este ala un telefon cu touch screen sau un calculator, un iPad sau un iPod, totul este bine si frumos pana aici, o sa spuneti lumea s-a dezvoltat de la bunici, ne-a ajuns civilizatia din urma, nu? Dar copiii mai alearga afara? Se mai joaca in fata blocului? Ei bine eu cred ca mult mai putin, nu e nimic rau in tehnologie, Doamne fereste, dar e rau ca am uitat sa ne invatam copiii lucrurile esentiale, adevaratele valori. Calculatorul este foarte bun si util dar noi uitam cum au crescut bunicii nostri, acestia citeau foarte mult, se duceau la bibleoteca, nu exista o carte sa nu o stie, mergeau la opera, teatru si de ce nu circ. Ei bine la noi, in ziua de azi, noi citim din ce in ce mai putin si tot mai mult pe calculator. Marturisesc un secret, intr-adevar sunt foarte multe carti si le putem gasi cu ajutorul internetului, le citim si gata ,dar uitam ce inseamna mirosul de maculatura, o carte are mirosul ei, farmecul ei si te poate prinde in vraja ei mult mai frumos si mai repede atunci cand citesti, spre exemplu o carte veche, cu paginile ingalbenite de timp.

Este mult mai simplu pentru un copil sa stea in fata calculatorului sa se joace jocuri online, in primul rand pentru ca si colegii de clasa fac acelasi lucru si se lauda si pentru ca parintii sunt tot mai ocupati pentru a transmite adevaratele valori.

Ca tot veni vorba de jocuri online, majoritatea site-urilor contin jocuri violente, sangeroase. Am gasit un site care desi este la inceput, promite multe. De ce spunem asta? Are jocuri pentru copii, jocuri pentru adulti, insa acestea nu sunt violente. Chiar si shooter-ele sunt amuzante si pot ajuta copilul sa isi dezvolte abilitatile de atentie si de manuire a mouse-ului. Nu spunem ca suntem de accord cu jocurile online sau cu jocurile pe calculator in general, insa atata timp cat totul are o limita, nu putem interzice celui mic sa se joace la calculator pentru ca se va simti nedreptatit vazand ca majoritatea prietenilor lui fac asta. Si daca tot avem de ales, haideti sa alegem www.e-jocurionline.info.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
De ce prefera copiii jocurile online, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Print Friendly, PDF & Email