Curajul de a accepta emotiile copilului

Curajul de a accepta emotiile copilului

Din clipa in care se hotaresc sa aiba un copil sau chiar doi, parintii trebuie sa se incarce cu multa rabdare si sa le fie alaturi copiilor pana cand sunt gata sa plece de acasa pe picioarele lor. Emotiile negative sau pozitive il pot marca si-l pot face pe copil sau pe adolescent sa ia decizii gresite sau sa mearga pe drumuri gresite. Tine de parinti de multe ori sa-l feresca de grupul sau de anturajul negativ, dar daca, totusi lucrurile scapa de sub control si copilul este foarte emotiv sau inchis in el este foarte indicat sa-l convingeti sa mearga la un psiholog sau sa discutati cu el. Persoanele specializate au experienta in majoritatea cazurilor si foarte putini se inseala, daca parintii nu pot din diferite motive, pot apela in schimb la ajutorul psihologilor.

Este nevoie de intelegere si comunicare in educarea copilului, trebuie ascultat si facut sa vorbeasca in primul rand. Inca de la cele mai fragede varste, el trebuie sa fie supravegheat si corectat. Cresa Busy Bees Academy are personal specializat in acest sens si va poate oferi informatii care sa va ajute in intelegerea comportamentului si, in cazul in care este nevoie, in ajutarea copilului.

Parintele are nevoie si este practic obligat sa-si sustina copilul, indiferent prin ce trece, chiar daca aveti impresia ca este doar de moment o problema, sprijiniti-l. Cel mic are nevoie de curajul parintilor pentru a se putea forma. Ceea ce vede in casa alege daca o sa faca sau daca o sa evite sa devina, dar in nici un caz nu-l lasati sa devina iresponsabil sau sa aiba o atitudine agresiva fata de dumneavoastra. Desi poate parea nostim cand este mic copilul si putin razgaiat, scuzati termenul, dar majoritatea parintilor il lasa asa, le zic celor din jur lasa ca-I trece.

Ei bine depinde de situatie. Poate intr-adevar parintele nu-i face “morala” de fata cu alti copii si-l ajuta sa inteleaga acasa, dar ce faci atunci cand aceeasi atitudine o au parintii si cand sunt singuri cu el. Daca plange lasa ca-I trece, daca tipa si nu asculta, lasa ca nu am ce sa-i fac. Trebuie ajutat sa inteleaga ca nu este totul cum vrea el si nu tot ce vede i se cuvine. Educatia copilului trebuie sa porneasca inca de la cele mai fragede varste. Ascultarea, calmul, intelegerea sau rabdarea trebuie sa fie arme foarte bune pentru parinti, mai ales in cazul copiilor mai problematici din punct de vedere al disciplinei, sub nici o forma nu trebuie aplicata agresivitatea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Curajul de a accepta emotiile copilului, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email