Cum sa iti ajuti copilul sa progresezeProgresul copilului tauProgresul are ca trasatura esentiala perseverenta, insa pentru un copil depinde de mai multi factori. Un factor important este rabdarea. Pentru a ajuta un copil sa progreseze, indiferent de domeniu: socializare, invatare etc. trebuie sa ai o doza mare de rabdare. Copii sunt foarte receptivi, iar daca li se repeta un lucru, in timp devine un obicei, ca si spalatul pe dinti. Ai observat ca daca iti inveti copilul de mic sa faca anumite lucruri in primii ani de viata, dupa aceea totul devine un reflex, un obicei. Acest lucru se intampla si la adulti, insa adultii isi pot insusi mai greu un obicei nou si presupune mai mult efort. Pentru copii insa este mai usor in sensul ca acest obicei odata format, ramane toata viata si se schimba foarte greu ulterior. Progresul copilului tau este motivul pentru care te afli pe acest site.

 

 

Exista mai multi factori care influenteaza PROGRESUL:

1. Efortul

Copilul nu poate vizualiza pasii de parcurs pentru indeplinirea unui obiectiv la fel ca un adult, tocmai de aceea etapele dezvoltarii i le impui tu ca parinte. Trebuie sa tii cont de disponibilitatea si programul copilului, toate aceste etape le personalizezi in functie de programul copilului tau. Nu poti sari peste anumite etape si fiecare etapa in parte reprezinta un efort constant depus de catre tine si de catre copilul tau (chiar daca micutul nu constientizeaza acest lucru) si un timp minim necesar care trebuie alocat.

2. Curba de invatare

Trebuie sa tii cont de curba de invatare. Orice proces de invatare (fie ca este implementarea unui nou obicei – da, si acest lucru se invata si necesita un timp si un efort alocat) are o curba. La inceput nu este atat de usor, insa dupa ce se realizeaza o baza, pasii devin din ce in ce mai simpli ca efort.

3. Obiceiurile

Repetitia duce la obisnuinta, ea defineste viitorul si trebuie sa fie a doua natura in ceea ce priveste planul tau pentru progresul copilului tau. Repetitia formeaza obiceiuri si obiceiurile sunt cheia in a-ti ajuta copilul sa devina un om independent, de succes. Viata noastra este compusa din obiceiuri si viata copilului tau va trebui sa fie si ea compusa din obiceiuri. Ai nevoie de efort, vointa si energie pentru a implementa un obicei, dar odata pusa o baza, totul va deveni din ce in ce mai usor.

4. Motivatia

Pentru a te tine de orice plan pe care il ai pentru copilul tau si pentru a reusi sa finalizezi un scop, ai nevoie de motivatie tu ca parinte. Motivatia te ajuta sa iti mentii ochii asupra obiectivelor si sa nu iei in seama obstacolele, si iti da in acelasi timp puterea, energia necesara pentru a depune efortul necesar.

5. Dezvoltarea ta personala

Da, dezvoltarea ta personala este unul din factorii principali care te ajuta sa obtii rezultate si pentru copilul tau. Daca tu stai bine pe toate planurile *(fizic, psihic si emotional) atunci vei avea si puterea necesara pentru a-ti ajuta copilul, vei avea rabdarea necesara pentru a-ti sustine eforturile de a-l ajuta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cum sa iti ajuti copilul sa progreseze, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
Print Friendly, PDF & Email