Cum sa inveti copilul sa nu renunteInvata copilul sa nu renunteCopiii, adolescentii si chiar si adultii au momente cand le vine sa renunte la tot. Trebuie stiut ca renuntarea nu duce la nimic bun. Renunti doar cand esti 100% sigur ca drumul ales nu este bun.

Pentru a-i invata pe cei mici sa nu renunte trebuie in primul rand ca tu sa fii un exemplu. Petrece timp cu copilul tau, invata-l ca pentru a obtine un rezultat bun trebuie depus un anumit efort si invata-l sa priveasca obiectivul in parti mai mici, pentru a nu se descuraja. Invata-l sa vada in etape.Explica-i ca pentru a duce un lucru la bun sfarsit uneori este nevoie sa parcurga niste pasi, la sfarsitul fiecarui pas incepand urmatorul.

Cand creste, copilul trebuie invatat cand sa nu renunte si cand sa mearga pana in panzele albe in legatura cu ceva. Este vorba despre angajament. Unii nu pot renunta la ceea ce au inceput, desi simt ca e inutil sa duca pana la capat acel lucru pentru ca nu mai este nevoie sau din orice alt motiv. Chiar daca le face rau. Nu au puterea de a spune NU.

Copiii, ca si adultii, cand au o idee sau se apuca de un plan sunt entuziasmati, simt ca pot duce totul la bun sfarsit. Insa pe masura ce lucrurile devin mai dificile, renunta.  Renunta pentru ca vor ca lucrurile sa se contureze mai repede si nu au rabdare. Copilul trebuie sa invete amanarea recompensei, adica trebuie sa inteleaga ca pentru a obtine ceva trebuie uneori sa faca sacrificii si sa astepte (iar intre timp sa depuna si un efort mai mic sau mai mare in functie de scop).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cum sa inveti copilul sa nu renunte, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email