Cum sa ai un copil educatTot ce va face copilul tau porneste de la tine ca parinte. Daca tu ai putere si rabdare, micutul tau va deveni educat si va avea sanse foarte mari sa devina un adult puternic cu sanse mari de a reusi in viata. Modelul din familie va fi cel pe care il va urma toata viata, in cazul in care ii place, asa ca fa tot posibilul sa construiesti o relatie cu copilul din care el sa invete.

Este foarte important ca in fiecare zi sa petreci timp cu copilul tau (mai ales pana la varsta de 4 ani), explicandu-i anumite lucruri, incurajandu-l sa faca ceea ce este bine pentru el. Ideal este sa faci toate aceste lucruri impreuna cu copilul tau in joaca, totul sa se petreaca intr-o atmosfera placuta. Creandu-i un obicei din a face ceea ce trebuie, copilului ii vor intra in reflex aceste lucruri si cand va creste, a face lucrurile cum trebuie nu va constitui un efort.

Pentru ca micutul tau sa fie educat, tu trebuie sa il inveti pe cel mic cum sa se manifeste in anumite situatii. Invata-l sa isi descopere sentimentele, sa capete incredere *(explicandu-i ca cu toate ca nu este usor, va reusi pana la urma prin munca sa obtina rezultate bune), invata-l sa foloseasca cuvinte pentru a-si exprima stari sau nevoi. Vorbeste despre orice cu copilul tau, insa in cazul subiectelor mai delicate incearca sa ii explici pe scurt si pe intelesul lui, pentru ca nu are inca capacitatea de a face fata unor discutii interminabile pe un anumit subiect.

 Lasa-l sa spuna ce are de spus, chiar daca tie nu ti se pare important, pentru el este. Daca tu il lasi sa se exprime liber, el va aprecia acest lucru si va invata si el sa ii asculte pe ceilalti sau sa nu intrerupa discutii. Foarte important este sa nu ii faci observatie de fata cu toata lumea, mai ales de fata cu prietenii. Ia-l deoparte sau amana pentru mai tarziu acest lucru, in functie de situatie. Pentru ca el sa respecte la randul lui, trebuie sa ii se dea dovada de respect.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cum sa ai un copil educat, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email