Cum motivezi copiii sa isi faca temele si sa vrea sa invete

Teme

Cum il fac pe cel mic sa isi faca temele sau sa ii placa sa invete

Scoala poate fi dificila pentru copiii care nu prezintă un interes în procesul de învățare. Unii copii sunt în mod natural mai curiosi și se automotiveaza. În cazul în care copilul tau nu are dorința de a invata bine la scoala, ai privilegiul și responsabilitatea ca o mamă să-l ajuti sa dezvolte o dragoste adevărată pentru învățare. Un simplu proces, în trei etape te poate ajuta.

Pasul # 1 – Descoperirea

Cere-i copilului tau ce-i place să facă. Când el nu e la școală și nu desfășoară activități de familie programate, cum a ales să își petreacă timpul? Are un interes în sport, natura, istorie, comunitate, stiinta sau calculator?(programe, editari de poze, text, grafica, programare, nu jocuri). Primul pas în motivarea copilul dumneavoastră să se bucure din invatat sau acumulare de informatii noi este de a afla ceea ce il pasioneaza, ceea ce il bucura, ceea ce ii face placer sa faca.

Pasul # 2 – Motivarea

După identificarea intereselor copilului tau, le folosesti pentru a-l motiva sa termine temele de la scoala. Când o va face, îl răsplătesti cu oportunități de a se implica în lucrurile care le bucură. In plus ii poti spune ca repetitia este mama invataturii, ca temele sunt facute ca el sa invete si sa acumuleze experienta care il va ajuta pe viitor sa descopere si mai multe lucruri. Explica-I diferenta dintre cei care invata si cei care nu, daca timpul iti permite fa intai cu el niste exercitii care fac parte din tema in joaca, lauda-l cand face bine sic el mai important: temele nu trebuie niciodata sa fie considerate ca o pedeapsa. Multi parinti trimit copilul in camera lui sa isi faca temele atunci cand se supara sau cand copilul face o greseala. Automat copilul va avea chiar o repulsie fata de a-si face temele.

Pasul # 3 – Echilibrul

Echilibrul este la fel de important in viata unui copil ca si in cea a unui adult. Ajută-ți copilul sa-și găsească echilibrul, prin petrecerea timpului liber atât cu familia și prietenii. Timpul petrecut de unul singur este valoros si el, dar prea mult timp petrecut in singuratate poate fi o problemă. Păstreaza televizoarele, calculatoarele și dispozitivele electronice în zonele comune din casă și limiteaza și monitorizeaza utilizarea acestora de catre cel mic.

Cu toÈ›ii avem talente, abilitati, ascunse uneori – lucruri care ne bucură că vin natural la noi.  Ajuta-l pe copil sa-si dezvolte aceste talente È™i abilitati, lasandu-l sa se imprieteneasca si cu alÈ›i copii care au interesesau pasiuni similare. Tine-l ocupat pe cel mic, pentru ca acum isi creeaza fundamental in functie de care isi va dezvolta personalitatea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Cum motivezi copiii sa isi faca temele si sa vrea sa invete, 10.0 out of 10 based on 5 ratings
Print Friendly, PDF & Email