Cum invatam copilul sa mearga la gradinita

Busybees.ro

Daca avem un copil care merge pentru prima data la gradinita si este invatat mai mult in casa, trebuie sa recurgem la lucrurile care ii plac. Practic trebuie sa-l convingem prin siretlicuri ca va invata lucruri noi, ca va cunoaste copii de varsta lui si se va juca cu ei, ca se va simti bine, ca va practica lucruri reale dar trebuie sa le facem sa sune mai “pompos”.

 

Copiii sunt primii care au nevoie de o motivatie puternica pentru a face ce spun sau vor parintii, dar parintii fiind mai trecuti prin viata trebuie sa geseasca metodele necesare pentru a-l entuziasmasau a-l convinge pe micut. Gradinita pana la urma este locul de formare la inceput de viata pentru copil, acesta are nevoie de ea pentru pregatirea drumului pe care il urmeaza. Pana la urma ajunge sa-i placa si sa vrea sa stea cat mai mult dar pana la acel moment trebuie convins.

Imprieteneste-l cu un copil cu care ar putea fi coleg de gradinita

Modul cel mai frumos ar fi daca ai un vecin care are un copil de varsta apropiata cu copilul tau, in felul asta ii puteti imprieteni si le va fi mult mai usor si la gradinita sa se adapteze. Daca sunt doi intra mai repede in ‘’discutii’’ cu ceilalti. Pana la urma daca se cunosc dinainte vor sa mearga sa cunoasca lucruri noi impreuna si se motiveaza unul pe altul. In cazul in care nu exista un vecin cu un copil cu varsta apropiata copilului tau trebuie sa recurgi la motivatie. Trebuie sa gasesti un argument puternic pentru a-i starni curiozitatea si trebuie sa –i demonstrezi ca ai dreptate. Pana la urma trebuie sa-l invatam ca nu are de ce sa se sperie, copilul se teme de necunoscut, are nevoie de un imbold si de o asa zisa chemare.

Fa-i zona gradinitei cunoscuta si explica-i ce l-ar putea astepta inauntru

Trebuie sa-i facem cunoscut locul chiar dinainte de a-l duce, il plimbam pe langa gradinita, ii prezentam locul, ii spunem ce se intampla acolo si il facem sa-i placa sis a fie curios. Comunicarea este esentiala in orice relatie, cu atat mai mult in discutiile parinte copil.

 

Ce facem daca nu ii place sub nici o forma la gradinita

Se poate intampla de asemenea ca celui mic sa nu ii placa la gradinita din diverse motive. Tocmai pentru a afla motivele trebuie sa asculti ce are copilul de spus, pentru ca de multe ori este posibil sa aiba dreptate si sa nu inventeze lucruri doar de dragul de a nu mai merge la gradinita. Trebuie sa faci cercetari si eventual sa discuti cu alti parinti cu scopul de a fi sigur ca cel mic iti spune adevarul. In cazul in care nu ai cum sa afli adevarul, incearca sa muti copilul la o alta gradinita, pentru ca practice este cuvantul lui contra unor lucruri de care nu esti sigur. Puteti citi si articolul “Ce gradinite recomandam”.

 

O gradinita recomandata de noi este Gradinita particulara BusyBeesAcademy, iar aici puteti vedea de ce recomandam cresa/gradinita Busy Bees Academy.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cum invatam copilul sa mearga la gradinita, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email