Cum disciplinam copilul

Cum disciplinam copilul

Cum disciplinam copilul

Putem face cel mai simplu lucru cand vine vorba de disciplina.Nu mai suntem in vremurile in care parintii isi cresc copii dupa zicala ‘’eu te-am facut eu te omor’’, acum putem aborda altfel problema.Putem pur si simplu sa fim putin mai smecheri, sa-I convingem sa faca lucrurile cum vrem noi prin anumite recompense sau prin vorba buna, explicandu-le ce pot invata din experienta sau ce se poate rezolva o data ce rezolva acel lucru.Spre exemplu curatenia din camera lor, nu ma refer la datul cu aspiratorul sau spalatul geamurilor, pur si simplu sa-si stranga jucariile si sa-si aranjeze hainele. Incet incet invata sa devina ordonat.

Copilul disciplinat este un exemplu pentru ceilalti copii, acestia vor fi dati drept exemplu de catre alti parinti fata de copiii lor. Nu este tocmai indicat sa folosim puterea exemplului in acest caz. Copilul se poate inhiba, poate devein nefericit sis a se simta inferior fata de cei care sunt dati drept exemplu. Incercati sa intelegeti copiii si sa le oferiti alt fel de exemple, nu folositi alti copiii drept exemplu. Orice copil are sensibilitatile lui, foarte rar sunt cei care au o anumita atitudine de mici, ulterior isi capata increderea in ei majoritatea, ulterior ajung sa aiba incredere in ei.

Disciplina tine de fiecare parinte, fiecare poate allege cum isi educa sau cum abordeaza fiecare problema in parte. Inainte de a ne enerva si de a funciona dupa primul instinct, incercati sa studiati orice problema din cat mai multe parti posibile.

De asemenea trebuie sa fiti prevazator cand inscrieti copilul la cresa sau la gradinita, pentru ca si aici conteaza foarte mult cum se poarta personalul cu micutul dumneavoastra si de asemenea este foarte important ca acest personal sa fie calificat. Cresa-Gradinita Busy Bees Academy este una dintre cele mai bune din Bucuresti si o recomandam cu incredere din toate punctele de vedere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Print Friendly, PDF & Email