Cum dezvoltam increderea de sine la copii?

Jucarii bebelusi si copii

Dezvoltarea increderii de sine a copilului la o varsta frageda

Increderea in propria persoana este foarte importanta si la adulti, si la copii, iar cu totii pot suferi din acesta cauza. Problema lipsei increderii de sine apare de obicei atunci cand avem probleme cu greutatea, fie ca suntem prea slabi sau fie ca suntem supraponderali, ei bine indiferent de situatie, nu trebuie sa ne pierdem increderea in noi in propria persoana. Copiilor trebuie de mici sa li se dezvolte increderea de sine, fie prin jucarii bebelusi care sa le dea impresia ca pot evolua, ca pot face progrese, fie prin actiuni si situatii diferite cand copilul creste mai mare. Exista Jucarii pentru bebelusi Educlass care ajuta la dezvoltarea copilului tau, jucarii pentru bebelusi educative care sa ii dezvolte increderea de sine de la o varsta extrem de frageda.

Este foarte important sa alegem jucarii de bebelusi care sa ii ajute, pentru inceput, la dezvoltarea fizica, la dezvoltarea coordonarii si motricitatii. Exista multe jucarii bebelusi care sunt special create pentru aceste scopuri. Astfel de jucarii pentru bebelusi ii vor ajuta ca pe viitor sa isi poata dezvolta increderea de sine la cresa sau la gradinita.

Putem pierde de multe ori increderea de sine, acest lucru pretios si atunci cand pierdem pe cineva drag , cand ne aflam intr-o depresie sau despartire din dragoste, cand ne pierdem locul de munca sau ne simtim mintiti. Cauze sunt multe dar Solutia este aceeasi. Atunci cand pierzi ceva trebuie sa-ti dai seama ca nu a fost niciodata al tau, ca de fapt practic tu nu ai pierdut nimic din ceea ce era destinat sa fie al tau. Daca suferiti de probleme cu greutatea, exista solutii , nu sa va inchideti in casa, ci incercati sa practicati un sport; nu trebuie sa va izolati sub nici o forma , comunicati, priviti asa zisele jigniri ca pe o gluma. Veti vedea ca orice problema se poate rezolva cu ajutorul increderii in sine si cu ajutorul unei gandiri pozitive.

Revenind la cei mici, au si acestia problemele lor. Trebuie sa fim foarte atenti la comportamentul lor, sa-I studiem cu scopul de a oferi ajutor in caz de nevoie, copiii nu trebuie studiati ca pe niste soricei mici si albi din laborator sau pentru ca sa testam pe ei abilitatile noastre de psihologi, noi trebuie sa fim alaturi de ei, cu sfaturi, cu ganduri dar mai ales cu prezenta. Copilul sufera, chiar daca nu spune, atunci cand are un parinte mai mult plecat sau absent.

Trebuie formata increderea in sine la copil incepand cu varste fragede, trebuie sa-l ajutam sa se dezvolte in toate formele posibile si bineinteles trebuie sa-i dam incredere in el intotdeauna. Chiar daca mai greseste, nu tipati la el, explicati-i sub alta forma, nu-l pedepsiti pentru lucruri marunte, incercati sa-i explicati pe un ton bland ce a gresit si cum nu este bine si de ce. Copilul va va surprinde atunci cand va reactiona exemplar, dar conteaza de modul de abordare a problemei din partea noastra, ca parinti. Daca aveti prieteni cu copii, le puteti cumpara cadouri jucarii educative, insa iata si cateva idei de cadouri de Craciun.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cum dezvoltam increderea de sine la copii?, 10.0 out of 10 based on 1 rating