Cum alegi scaunul de birou pentru copii

Scaune birou

Scaunul de birou este un accesoriu prezent in proportie de 90% in viata oamenilor. Exista o gama foarte variata de scaune de birou, cu totii avem nevoie de cate unul, insa nu foarte multe dintre acestea sunt gandite astfel incat coloana vertebrala sa stea in pozitia corecta. Singura etapa din viata copiilor nostri in care copilul este atentionat sa mentina o pozitie corecta a spatelui este scoala. Insa nici in acest caz indreptarea pozitiei spatelui nu este un lucru usor de urmarit, pozitia corecta a spatelui este necesara permanent, iar cand stam mai mult de 2 ore la birou problema devine deja una serioasa.

Asadar este foarte important sa alegi un scaun de birou care sa iti ofere o pozitie corecta a spatelui pe tot parcursul sederii tale in el. Noi va recomandam un scaun de birou ce indeplineste toate aspectele obligatorii, un scaun de birou pentru copil care il tine pe micutul tau in siguranta, astfel el va petrece mult mai mult la activitatile de scoala de bunavoie, iar rezultatele sale de dezvoltare se vor spori.

Este foarte important sa prevenim pozitia nefavorabila a coloanei vertebrale pana in 24 de ani, cand corpul este in crestere. Copiii lucreaza uneori la birou la fel de mult ca un adult, iar acest lucru se intampla pe 2 scaune diferite, cel de la scoala si cel de acasa. Este important ca acasa sa ii asiguram cel mai bun si placut mediu pentru a-i spori interesul de a invata dar si de a avea grija de sanatatea lui.

Scaunul de birou nu este doar un simplu scaun, el are o influenta majora in sanatatea noastra. Concentrarea necesara la birou ne face de multe ori sa uitam in ce pozitie ne aflam cu coloana vertebrala, astfel riscam sa deranjam nervii (coccyxiali). Coccyx-ul este format din 31 perechi de nervi, acestia fiind dispusi simetric de o parte si de alta a maduvei spinarii.

Coloana are nevoie de o pozitie exacta, corecta, care sa nu ne incline pe stanga sau pe dreapta, sa nu faciliteze pozitia cocosat.

 

Aspecte importante in alegerea unui scaun de birou copil, sunt de asemenea:

  1. Design-ul
  2. Culoarea
  3. Modalitatile de ajustare

1. Design-ul: copiii au nevoie de un design care sa ii reprezinte, scaunul trebuie sa fie special pentru tineret.

2. Culoarea: copiii tind sa aleaga culorile cele mai vii si cele mai frumoase care se potrivesc cu celelalte obiecte si piese de mobilier din camera.

3. Modalitatile de ajustare ale scaunului: fiindca copiii sunt mai mici iar distanta fata de birou este diferita pentru fiecare copil in parte, scaunul necesita ajustare speciala, dedicata micutilor.

Cu toate aceste aspecte in minte esti pregatit sa faci alegerea potrivita pentru copilul tau, insa sunt doua aspecte ce ni se raporteaza noua adultilor: calitatea scaunului si pretul produsului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Cum alegi scaunul de birou pentru copii, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Print Friendly, PDF & Email