Cum ajutam copilul sa-si dezvolte talentul

Copilul are nevoie in permanenta de sprijinul parintilor, pentru a se dezvolta armonios si a se forma cu incredere in el are nevoie de libertatea de alegere. Nu trebuie daca tatal este doctor sa fortam copilul sa devina doctor. Pana la urma toti, cand am fost mici am vrut sa ne facem doctori, profsori, fetitele au vrut cantarete sau balerine, acum spuneti-mi cati dintre dumneavoastra au ajuns sa devina ce si-au dorit in copilarie. Foarte putini ar fi raspunsul majoritar. Mai ales ca in ziua de zi din pacate profesorii de la noi din tara, persoanele care ne educa copiii in scoli, au salarii mizere, de asemenea nici doctorii nu au parte de un alt tratament. Bineinteles vine si intrebarea fireasca, un adolescent, care termina spre exemplu liceul, spuneti-mi mie cum mai poate dori sa ajunga profesor sau doctor la noi  in tara. Lasand la o parte politica si trecand la copiii nostri si la viitorul lor, dezvoltarea acestora este din ce in ce mai problematica.

 
Talentul se dezvolta de obicei la copiii de unul singur, dar bineinteles daca ne ducem copilul la o scoala de arte, spre exemplu acesta isi poate gasi mai usor ‘’chemarea’’. Talentul o data gasit, trebuie sustinut, copilul trebuie ajutat si daca chiar vrea sa-si urmeze talentul, merita tot efortul parintilor. Copilul trebuie incurajat si sprijinit chiar daca parintii fac anumite eforturi pentru asta.

 
Copilul trebuie lasat sa-si dezvolte creativitatea iar parintele trebuie sa studieze si sa-si intrebe copilul ce i-ar placea sau ce ar vrea sa faca, sa ajute la dezvoltarea si formarea copilului. Nu putem obliga si nici forta copilul sa devina ceeea ce vrem noi, trebuie sa-l ajutam dar nu sa obligam. Parintele este singurul care poate ajuta sau care poate gresi in viitorul copilului plecand de la educatie pana la formarea acestuia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Cum ajutam copilul sa-si dezvolte talentul, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
Print Friendly, PDF & Email