Cresa in zona Tei, Busy Bees Academy

Cresa in zona Tei, Busy Bees Academy

Cresele particulare sunt mult mai cautate decat cele de stat, datorita conditiilor, de multe ori mult mai bune, personalului calificat dar si atentiei pe care acesta le-o ofera copiilor. Cresele particulare castiga din ce in ce mai mult teren. Un exemplu pe care il dam este cresa Busy Bees Academy, sector 2, zona Tei. Ca cresa in zona Tei, Busy Bees Academy se afla in topul preferintelor cand vine vorba de luarea unei hotarari.

Cum alegem cresa pentru copil

Pana la informarea cu ajutorul internetului sau anunturilor, apelam de obicei la vecini, prieteni sau cunostinte, acestia daca au trecut sau sunt in faza de gradinita ne pot ajuta. Daca copilul lor are parte de toate conditiile, atunci cu siguranta nu vor evita sa-si impartaseasca reusita. Comunicarea intre vecini, familie si prieteni duce la o informare de multe ori mai mare decat un search pe internet.

Cresa trebuie sa fie de regula frumos amenajata, curata, cu personal calificat, asistenta medicala inclusa si bineinteles personalul trebuie sa fie amabil, educat si dotat cu rabdare si experienta. Copilul are nevoie de toate conditiile si trebuie sa ne asiguram ca le primeste. Cresa trebuie sa fie precum o a doua casa pentru micut, sa-si doreasca sa revina cu placere, deci daca nu este prea bucuros de intoarcerea la cresa, nu-l fortati, incercati sa cautati cauza, sa comunicati cu cel mic si sa-l ajutati sa inteleaga lucrurile intr-un mod mai usor.

Personalul de la cresa din zona Tei – Busy Bees Academy este alaturi de parinti in a diminua anxietatea copilului in privinta despartirii de parinti, chiar si pentru o perioada scurta. Educatoarele comunica exact parintilor ceea ce se intampla, imbunatatesc experientele copilului si reusesc sa faca posibila adaptarea micutului la cresa. Perioada de inscriere la cresa este una dintre cele mai dificile din viata de parinte.

Rolul educatoarelor in cresa

Copiii au nevoie de sprijin, atunci cand invata sa dezvolte si sa sustina interactiunile sociale. Educatoarele pot ajuta si incuraja interactiunea sociala sanatoasa prin:

  • Planificarea si implementarea activitatilor de grup care incurajeaza copiii sa imparta, pe rand, si sa isi respecte semenii.
  • Crearea zonelor in clasa in care copiii sunt impartiti pe grupuri mici. Astfel de activitati pe mici grupuri pot fi mai putin intimidante pentru copiii care sunt reticenti in a socializa.
  • Activitati pe care copiii le pot face in perechi, astfel incat copiii care au probleme de initiere in interactiunile cu alti copii au posibilitatea de a participa la jocuri si activitati cu un egal.
  • Atragand atentia asupra intereselor reciproce in randul copiilor. De exemplu, “Am observat va place sa va joacati cu puzzle-uri. Lui Sue ii place sa se joace cu puzzle-uri, de asemenea. Poate ca voi doi puteti lucra pe acest puzzle impreuna! “
  • Configurarea materialor pentru a incuraja jocuri sociale. De exemplu, puneti doua pensule, la un sevalet sau trei puzzle-uri la masa pentru puzzle.
  • Incurajarea copiilor sa se alature unei activitati. De exemplu, “Sam, suntem pe punctul de a incepe un joc. Vrei sa te alaturi?”
  • Aranjarea salilor de clasa pentru a incuraja interactitiuni de tip fata-in-fata. De exemplu, pozitionarea scaunelor la masa astfel incat copiii sa stea fata in fata.
  • Cel mai important, atentia pozitiva va incuraja dezvoltarea abilitatii sociale.

Dezvoltarea sociala la copii in crese

Copiii incep sa formeze relatii pozitive cu adulti si alti copii incepand cu varste fragede. Dezvoltarea sociala este importanta in a ajuta copiii sa interactioneze cu ceilalti, precum si in construirea abilitatilor de compasiune, empatie si respect.

Copiii care interactioneaza de mai multe ori cu colegii sunt copiii care dezvolta competentele lingvistice mai rapid.

Cei mai multi copii dezvolta abilitatile de interactiune sociala destul de natural. Ei se adapteaza cu usurinta in functie de adultii ce ii inconjoara in crearea si sustinerea propriilor interactiuni cu ceilalti. In acest sens copiii trebuie sa invete sa vada lucrurile din alte puncte de vedere, sa faca compromisuri si sa rezolve conflictele, sa imparta, sa colaboreze si sa negocieze.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Cresa in zona Tei, Busy Bees Academy , 8.0 out of 10 based on 4 ratings
Print Friendly, PDF & Email