Copilul tau invata bine la matematica?

Copilul tau invata bine la matematica?

Copilul tau invata bine la matematica. Are note destul de bune si isi face temele. Probabil consideri ca nu are nevoie de ajutor cu pregatirea la matematica. Cand e vorba de teze si mai ales de note obtinute la testele de la evaluarea nationala, situatia se schimba. Tocmai acele note care conteaza cel mai mult sunt cele mai mici. Trebuie sa intelegi ca daca are un ajutor bun la teme il poate ajuta sa scape de stresul cauzat de teste si examene.

Stresul testelor este o problema des intalnita la copiii de clasa a VIII-a. repetitiile si incurajarile pot facilita dobandirea de incredere in sine si memorarea lectiilor. In mod sigur, ajutorul la teme scade stresul examenelor.

Profesorul de meditatii la matematica incepe prin a identifica cel mai bun stil de invatat pentru copilul tau. De exemplu, poate afla daca intelege mai bine materia:

  • in clasa, cand profesorul preda
  • atunci cand citeste din manual
  • atunci cand i se explica, 1 la 1, de catre profesorul de meditatii

De indata ce profesorul de meditatii la matematica intelege cum sa optimizeze procesul de invatare al copilului si metodele de retinere a materiei, el poate face un plan de invatare personalizat. Printr-o lectie cu o saptamana inaintea unui test important, sau prin lectii frecvente, meditatorul se asigura ca elevul (copilul tau) invata si retine materia. Il va ajuta astfel sa aiba incredere in fortele proprii, sa nu uite materia pe moment din cauza stresului.

Daca ai incredere intr-un meditator ca iti va ajuta copilul sa scape de anxietatea cauzata de examene, nu e nevoie sa cheltui multi bani sau sa-ti modifici orarul pentru a beneficia de meditatii. Poti obtine ajutorul online, in intervale de timp stabilite de tine si copilul tau, si la un pret mai mic. Iata cum:

  • VOIP (voice over internet) sau telefon
  • Webcam
  • Lectii personalizate

VOIP. Online, la o ora pe care o alegi tu, se poate face o convorbire pe Skype sau alta aplicatie de acelasi tip. Ulterior, meditatorul si copilul tau discuta ca si cum ar fi fata in fata. Ai nevoie de un calculator, o tableta sau un smartphone si o pereche de casti cu microfon. Astfel, orice intrebare a copilului tau primeste raspuns instantaneu de la profesor. In acelasi mod se poate derula si un test.

Insa, mai ales atunci cand vrei sa obtii ajutor in rezolvarea unei probleme de matematica, vrei sa si vezi cum este aceasta rezolvata de meditator, caz in care audio nu este suficient. Copilul poate intelege mult mai usor daca vede profesorul demonstrand rezolvarea. Iar profesorul poate vedea copilul rezolvand ecuatii similare, pentru a-i da feedback si pentru a-l ajuta.

Nu este nevoie sa precizam ca cel mai bun meditator foloseste aceleasi manuale si caiete de exercitii cu cele din scoala, si insista pe capitolele de materie ce sunt incluse in testele de evaluare nationala. Planul de invatare propus de meditator trebuie sa pregateasca copilul pentru lectiile viitoare (din scoala) si sa-i intipareasca mai bine in minte lectiile deja invatate. Cand vine vorba de teme la matematica si un copil stresat de examene, practice makes perfect.

Cand copilul tau este stresat de examene, apeleaza la un meditator, la un meditator online sau la o platforma educationala online. Va capata incredere in el si nu va avea lapsusuri in timpul examenului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Copilul tau invata bine la matematica?, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Print Friendly, PDF & Email