Copiii si Halloween-ul

halloween copii

 

Majoritatea romanilor sarbatoresc de ani buni, pe data de 31 octombrie, Halloween-ul. Aceasta sarbatoare, considerata pagana, are o insemnatate puternica pentru unii, insa pentru altii deloc. Ce sarbatorim de fapt de Halloween? Multi o numesc “Sarbatoarea tuturor sfintilor”. Altii o numesc “Sarbatoarea mortilor”. Pentru altii reprezinta un prilej de distractie, un carnaval ce motiveaza deghizarea in diferite personaje. Acest lucru a facut sa se nasca o adevarata nisa de costume de Halloween, majoritatea copiilor dorind costume la moda, precum rochie Elsa Frozen.

Preturile pentru costume de Halloween pentru copii nu sunt mici, majoritatea costumelor de Halloween pornesc de la 100 RON. Tocmai din acest motiv multi prefera sa isi confectioneze singuri costumele, acesta fiind un prilej pentru parinti si copii sa petreaca tmp impreuna si sa se distreze.

De ce prefera copiii Halloween-ul? Copiii prefera sarbatoarea Halloween, pentru ca se pot deghiza in personajele preferate, ei oricum prefera jocurile de rol si interpretare. Fie ca sunt personaje pozitive sau negative, copiii le pot da o alta directie. In acest fel parintii isi pot da seama de preferintele sau de evolutia copilului lor. Incepand cu varsta de 5 ani cei mici deja incep sa aiba individualitate si preferinte, parintii putandu-i insa ghida foarte usor si transformandu-i in personajele pe care si le doresc ei. Dupa varsta de 8-9 ani insa, copiii vor sa se “impuna” si nu se mai lasa atat de usor ghidati de parinti in luarea deciziilor de Halloween.

Datorita anturajului, multi dintre copiii cu varsta de peste 10 ani incep sa aiba preferinte ciudate, vor sa se deghizeze in personaje negative, in vrajitoare rele sau in oameni din lumea de dicolo. Prefera petreceri in care sa spuna povesti de groaza, sa vizioneze filme de groaza, sa asculte muzica tare sau sa faca farse. In acest sens va puteti da seama daca celor mici li se potrivesc cursuri de actorie, pentru ca daca stiu sa interpreteze foarte bine roluri si sunt sufletul unei astfel de petreceri, cu siguranta un curs de actorie va constitui un ajutor bun in dezvoltarea personalitatii copilului.

In concluzie, fie ca sunteti sau nu de acord cu sarbatorirea Halloween-ului, puteti sa il considerati doar un prilej de distractie si trebuie sa ii explicati copilului adevarata semnificatie a acestei zile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Copiii si Halloween-ul, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email