Copiii si blocajele emotionale

Copiii si blocajele emotionale

Un blocaj emotional poate aparea atunci cand copilul sufera, cand intampina o deceptie sau atunci cand se simte singur. Blocajele emotionale apar in general din cauza traumelor sau din cauza situatiilor din familie. Sunt foarte multe familii formate din tineri care se casatoresc si intampina dificultati in comunicare, de aici aparand si problemele. Ajung sa se desparta parintii, iar copiii au de suferit, de aici si blocajele emotinale sau crize de comportament aparute la copii. Daca copilului nu i se explica de catre parinti ce se intampla cu adevarat intre adulti acesta poate avea de suferit.

In cazul in care aveti o problema de acest gen cu copilul dumneavoastra, el poate scapa de blocaj cu ajutorul parintilor sau cu ajutorul specialistilor in psihologie infantila. Astazi aceasta ramura a psihologiei s-a dezvoltat, are din ce in ce mai multi specialisti certificati si autorizati. Pe bancile facultatilor, acestia intra in subiecte diferite si gasesc rezolvari de la cele complicate pana la cele mai simple. Asadar ajutor exista, dar pana la specialist, pana la psihologi, cel mai indicat este sa comunicati cu propriul copil. Acesta are nevoie de atentia dumneavoastra de sfaturi si de disciplina, atat in ganduri cat si in viata de zi cu zi. Dumneavoastra pentru copilul dumneavoastra sunteti primul si cel mai longeviv sprijin. Sprijinul trebuie sa ofere sinceritate, rabdare, intelegere si ascultare.

In cadrul cresei Busy Bees Academy exista personal calificat care va tine la curent cu starea si cu evolutia copilului din punct de vedere psihologic, afectiv si cognitiv, in cazul in care optati pentru o cresa, Busy Bees Academy este una dintre cele mai bune crese din Bucuresti.

Blacajele emotionale apar dar si dispar, nu este o problema prea mare , daca aveti un copil cu probleme, incercati sa le rezolvati , daca este nevoie schimbati-va dumneavoastra stilul de viata si modul de gandire, pentru copil este foarte important sa aiba un parinte cerebral ,sigur pe el indiferent de situatie.Copilul nu trebuie sa devina o victima din cauza parintilor, nu trebuie sa sufere pantru ca exista motive pentru care zic parintii nu sunt perfecti.Perfectiunea nu exista dar ne putem face un tel sa devenim normali, atat in modul de a pune o problema cat si a o judeca.Toti copii sunt egali nici unul nu este mai frumos sau mai special , toti au de invatat asa ca este de datoria celor mari sa aiba parte de o educatie si de un drum in viata.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Copiii si blocajele emotionale, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
Print Friendly, PDF & Email