Ce solutii eficiente exista pentru masurarea tensiunii?

Tensiometru

Daca exista o boala pe care majoritatea oamenilor nu stiu ca o au, este hipertensiunea arteriala. Si multi platesc pretul pentru ignoranta lor.

“Este o boala foarte frecventa in intreaga lume, in special in Occident. Pacientii hipertensivi reprezinta intre 25 si 30% din populatie, dar multi oameni nu stiu ca au hipertensiune arteriala – este o boala ascunsa”, potrivit Dr. Gianfranco Parati, asociat clinic al Departamentului de Cardiologie, Istituto Scientifico Ospedale San Luca din Milano, Italia.

Tensiunea arteriala este forta creata de inima, deoarece pompeaza sangele in artere. Acest lucru este masurat printr-un tensiometru, aparat care consta dintr-o manseta din cauciuc gonflabil (care este alunecata in jurul bratului dvs. superior) si un manometru sau un instrument de masurare a presiunii. Un tensiometru sendo este cel mai usor de folosit. Cand vine vorba de tensiometru pret, este recomandat sa nu va limitati la cele mai ieftine.

Daca vei cauta pe internet “tensiometru pret”, vei gasi cu siguranta multe tipuri de tensiometre la preturi diferite,insa cel mai bun tensiometru recomandat este un tensiometru sendo, deoarece este foarte usor de utilizat, are o precizie foarte buna si raportul calitate pret este excelent. Intra pe pe site-ul Sendo.info si alege cel mai bun tensiometruaparat de tensiune pret.

Tensiometrul a fost descris in urma cu peste o suta de ani, de catre medicul italian S. Riva Rocci, in anul 1896. De atunci, acesta ramane unul dintre cele mai importante instrumente de diagnosticare a tensiunii arteriale. Cum functioneaza?

Cand manseta este umflata, acesta opreste fluxul de sange catre o artera principala a bratului. Un stetoscop este asezat pe brat in apropierea mansetei, care este deflatata incet. In timp ce face acest lucru, medicul sau asistenta asculta pulsul arterial cu stetoscopul.

Primul sunet cunoscut este presiunea sistolica, aspect care reflecta presiunea inimii de fiecare data cand contracteaza. Ultimul sunet este presiunea diastolica, care este presiunea in arterele dintre batai. Acestea sunt exprimate in milimetri de mercur sau mm Hg. Deci, daca presiunea sistolica este de 134 si presiunea diastolica este de 90, citirea dvs. ar fi de 134/90 mm Hg.

Totusi, un tensiometru are limitari. Puteti spune ca citirile pot fi influentate de multe lucruri, cum ar fi partinirea observatorului sau efectul emotional de a vedea un medic care poate duce la hipertensiune arteriala.

Exista si alte dispozitive de masurare a tensiunii arteriale de pe piata in afara de tensiometru, care sunt mai ieftine si mai putin greoaie decat tensiometrul. Unii iau citiri de la incheietura mainii sau de la degete. Exista chiar si una pe care o poti purta ca un ceas. Dar sunt foarte nesigure.

“Acestea sunt jucarii dragute, care va pot spune cum se schimba tensiunea arteriala de aici, dar nu va vor oferi o imagine clara a starii dumneavoastra”, a spus Parati, profesor asociat la Scoala Postuniversitara de Cardiologie, Universitatea din Milano.

Deci, pana cand cineva vine cu o modalitate mai buna de masurare a tensiunii arteriale, se pare ca ne oprim la masurarea tensiunii cu un tensiometru. Deoarece obezitatea este un factor in hipertensiune arteriala, se cuvine ca pacientii sa piarda in greutate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ce solutii eficiente exista pentru masurarea tensiunii?, 10.0 out of 10 based on 1 rating