Ce relatie avem cu copilul

Relatia dintre parinte si copil nu trebuie neaparat sa para una de la adult la copil, nu trebuie sa ne facem copiii inferiori noua. Copilul are nevoie de deschidere, de educatie, de principii pe care si le formeaza cu ajutorul parintelui, are nevoie de siguranta, sinceritate, pana la urma copilul se bazeaza pe parinte. Parintele trebuie sa fie un exemplu de urmat pentru copilul lui. Va vine sa credeti sau nu, copilul dumneavoastra va considera un erou. In ochii lui sunteti cineva, chiar daca aveti salariul minim pe economie sau daca nu i-ati oferit tot ce ati vrut dumneavoastra.

Relatia dintre parinte si copil - cum trebuie sa fie

Copilul vedesi intelege multe lucruri din jurul lui si gandeste sincer, puritatea copiilor este un exemplu viu pentru noi toti. Ei nu ne mint si nu isi ascund sentimentele, nu incearca sa ne formeze o impresie gresita si cu atat mai mult nu ne tradeaza. Copilul ar trebui cat mai mult protejat de catre parinti, trebuie sa-si gaseasca alinarea si sprijinul necesar acasa, in sanul parintilor, trebuie sa invete principiile si valorile adevarate ale poporului nostru, trebuie educat si invatat istoria si trebuie sa aiba respect. Parintele trebuie sa inteleaga faptul ca cei mici au nevoie de educatie, copilul nu este o bijuterie pretioasa, este un receptor capabil, poate invata usor si foarte repede de la lucruri simple pana la cele mai complicate si de multe ori va pot surprinde cu ceea ce inteleg sau raspund. De ce credeti ca pun ei atat de multe intrebari?

 

Am vazut o scena teribila zilele trecute in metrou, copilul intreba la fiecare statie: Cat mai avem ? La ce statie suntem?  era dornic sa invete, sa stie sa vada lucruri noi, ei bine mamica acestuia: Taci , nu vezi ca faci galagie, ii deranjezi pe cei din jur! Din pacate, nu stiu sigur, sper sa fie un copil destept genetic, la un astfel de raspuns foarte multi copii se inchid in ei, ori isi gasesc alte persoane pe care sa le intrebe, tatal, bunica, bunicul..etc., ori nu mai intreaba. Din start canalul de informare al copilului este inchis, nu mai accepta. Odata ce v-ati hotarat dragi oameni sa aveti un copil, trebuie sa stiti ca timpul si rabdarea dumneavoastra trebuie directionata catre acestia, nu e sufficient sa ‘’faci’’ un copil, acesta trebuie indrumat in viata, trebuie sa aveti rabdarea necesara sa-i raspundeti la intrebari si trebuie sa aveti grija ce raspuns le dati, copilul invata pana la urma din ceea ce-l invatati.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Ce relatie avem cu copilul, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Print Friendly, PDF & Email