Ce facem cand nu vrea la gradinita

Ce facem cand nu vrea la gradinita

Copii foarte repede ajung sa-l ia pe nu in brate, din pacete este inevitabil, dar acest lucru se poate remedia sau diminua in momentul in care dumneavoastra, parintii, purtati o discutie cu el, ii explicati de ce este nevoie de gradinita si cum se poate integra si intelege alaturi de copii de varsta lui. De cele mai multe ori aceste probleme apar atunci cand un alt copil se poarta urat cu el sau pur si simpul nu simte ca se poate integra, dar noi ca parinti il putem ajuta. Faceti o vizita impreuna cu cel mic la gradinita, va face cunostiinta astfel cu personalul si lasati-l pe el sa aleaga gradinita. Daca invatam copiii sa comunice cu noi, atunci problema este pe jumatate rezolvata, problemele celor mici, noua ni se pot parea doar prostii uneori, doar ca pentru ei acestea  sunt destul de importante si le pot schimba copilaria daca nu vorbesc despre ele cu parintii lor.

Pentru varsta cea mai frageda, gradinita este prima care ii invata multe lucruri, folosind un program si jocuri educative copiii ajung  sa invete alfabetul sau chiar numaratoarea. Grupa pregatitoare pentru scolala la fel este foarte importanta, ii initiaza pe cei mici spre primii ani de scoala.

Pentru cei mici este foarte dificil sa se desparta de parinti, uneori le este foarte greu sa se obisnuiasca cu alti copiii de varsta lor, le poate fi frica si pot avea emotii numai la gandul acesta. Bineinteles, sunt si copiii dornici de gradinita, de nou si bineinteles sunt foarte activi si comunicativi, puteti avea sansa sa aveti un copil asa fara prea mult efort, dar ce ne facem cu cei mai timizi? Cei care se rusineaza repede si se ascund dupa mama? Ei bine apelati la exemplu, la comunicare si deveniti cei mai buni prieteni cu ei, inca din cea mai frageda varsta. Acest lucru ii va ajuta iar faptul ca au incredere in parinti ii va face sa se dezvolte corect.

Este ideal sa invatam copilul pana la 1 an sa se adapteze poate chiar si la cresa.

Recomandam sa vizitati gradinita Busy Bees Academy, am fost la ei si suntem foarte incantati de ceea ce am vazut acolo. Puteti face o programare aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Ce facem cand nu vrea la gradinita, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Print Friendly, PDF & Email