Ce fac parintii cand copiii il iau in brate pe nu pot?

Ce fac parintii cand copiii il iau in brate pe nu pot

Ce fac parintii cand copiii il iau in brate pe nu potEste o intrebare foarte des intalnita in ziua de azi, tot mai multi copii sunt nemultumiti si nu se chinuie sa incerce lucruri noi sau sa fie interesati de necunoscut. Din cauza neplacerilor sau problemelor care le pot aparea in comportament, sunt tot mai multi copii care sufera si care incep sa se izoleze. Izolarea vine din cauza unor lipsuri, copilul isi doreste mai mult sau cu totul si cu totul altceva decat parintii, chiar daca acestia incearca sa inlocuiasca anumite lipsuri, copilul vede si simte ca ceva este in neregula, asadar daca aveti probleme nu incercati sa va ascundeti fata de copii, acestia sunt mult mai destepti decat credeti, au mult mai mult potential si pot oferi niste raspunsuri sau va pot intelege cum nu va imaginati.

Fiti deschisi cu proprii copii, sinceri, incercati, in functie de varsta sa le spuneti ce probleme aveti si in legatura cu ce, nu va varsati doar nervii pe ei. Daca un copil cere o oarecare atentie si in schimbul ei primeste o cearta zdravana cum ca nu si-a facut temele sau ca nu si-a facut curat in camera, atunci fi sigur ca tu ca parinte, ai gresit. Copilul, da, are nevoie de disciplina si de educatie, dar educatia si disciplina nu functioneaza decat daca va invatatati copilul sa ia lucrurile incet, putin cate putin. Copiii au nevoie de rabdare din partea parintilor si in acest fel vor putea face multe, inclusiv sa ajunga ordonati si disciplinati.

Incepand cu cele mai fragede varste, copilul are nevoie de sprijin din partea parintelui, mama sau tata  trebuie neaparat sa-si gasesca timpul, energia si rabdarea necesara pentru educatia copilului. Pentru a evita fraza : “NU pot sa fac”, trebuie sa plecati de la radacina problemei, pana la urma indiferent cata rabdare ii oferi, trebuie sa iti cunosti propriul copil si pentru a nu se dezvolta o fobie, o frica sau sa se ajunga la depresie, este necasar sa cunoasteti copilul, ce dorinte, placeri si teluri are, in functie de aceste lucruri poti sa-i explicit sis a porti orice discutie pe orice tema. Copiii sunt sprijinul parintilor mai tarziu, ai grija cum ii educi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ce fac parintii cand copiii il iau in brate pe nu pot?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email