Cate dulciuri au voie sa manance copiii

Dulciuri copii

Copilului nu trebuie sa i se impuna un anumit numar de dulciuri, practic totul trebuie sa faca parte din programul psihologic pe care parintii doresc sa-l impuna copiiilor lor. Daca are un program, strict, cu scoala, sport, lectii, atunci si programul alimentar trebuie sa se muleze asupra problemei. Nu zice nimeni ca la una din gustarile dintre mese sa nu primesca macar o data pe zi sau la doua zile si o ciocolata sau ceva foarte bun dar care contine destul de multi aditivi. Daca il invatati cu un program atat alimentar cat si fizic, acesta se va obisnui, daca in schimb incercati sa-I interziceti ceva , atunci cand va putea si va primi primi bani pe mana , fiti siguri ca isi va cumpara ceea ce vrea fara sa se mai gandeasca.

Educatia alimentara a copiilor inseamna sa li se prezinte lucrurile bune intr-o anumita masura, pe intelesul lor sa li se explice ceea ce este bun si ceea ce este bun pentru ei.In caz contrar nu va intelege nimic, ba mai mult va intelege ca nu are voie sau ca mama sau tata sunt rai nu le cumpara ciocolata cum ii cumpara prietenului sau prietenei lor.Vor face comparatii inutile si nu vor mai asculta, vor fi scapati din mana de catre parinti.

Comunicarea este cheia succesului in orice domeniu, in orice circumstanta, fiti siguri ca in familie nu se intampla altfel si nici la cresa sau la gradinita. Nu trebuie sa fiti doctori docenti in anumite domenii sau degeaba sunteti daca nu comunicati cu proprii copii. Acestia nu au nevoie doar de sfaturi sau aia e bine aia nu e , au nevoie sa inteleaga de ce aia nu e bine sau aia e.

Copiii trebuie sa consume atatea dulciuri cate zic parintii, de cate ori si cum vor ei sa-si educe sau sa sustina o alimentative sanatoasa.
Atentie foarte mare cand lasati copilul in alte medii (cresa, gradinita, after-school, bunici, bona)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cate dulciuri au voie sa manance copiii, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email