Cand este ideal sa mergi la stomatolog?

Stomatologie generala

 

Cand este timpul sa apelam la servicii stomatologice si care este cea mai usoara afectiune stomatologica? Ce este gingivita? Cand este necesar un tratament pentru gingivita? Care este cel mai usor tratament stomatologic? Ce este profilaxia? Acestea sunt unele din cele cateva intrebari pe care si le pune orice persoana care se intereseaza de dintii sai.

Gingivita este unul dintre cele mai frecvent intalnite afectiuni stomatologice, care de multe ori nu poate fi observata de la inceput, datorita faptului ca gingiile se pot umfla ssi pot sangera fara ca pacientul sa observe acest lucru. Cel mai bine este sa se efectueze un control stomatologic o data la 6 luni, pentru a se depista gingivita si pentru a putea fi urmat la timp un tratament pentru gingivita la clinica stomatologica. Un tratament pentru gingivita presupune si un detartraj, care de multe ori poate fi o operatiune extrem de simpla, mai ales daca este efectuat cu laser la o clinica stomatologica moderna.

Detartrajul trebuie efectuat o data la 6 luni, atunci cand mergeti la controlul stomatologic.  Dantura dumneavoastra are nevoie sa fie curatata total, chiar daca tartrul nu este vizibil cu ochiul liber. Facand acest lucru puteti preveni aparitia parodontozei.

Profilaxia ajuta  la protejarea dintilor si gingiilor, dar se ocupa si de estetica: curata dintii, ii face mai albi si elimina respiratia urat mirositoare. Profilaxia este cel mai usor si mai putin costisitor tratament stomatologic.

 

Cand este indicat sa faceti o vizita la medicul stomatolog?

Indicat este sa faceti o vizita la medicul stomatolog o data la 6 luni, deoarece exista posibilitatea sa nu observati anumite afectiuni ale dintilor dumneavoastra daca acestea nu prezinta simptome vizibile. Profilaxia are rolul de a preveni si a trata afectiunile dentare prin aplicarea unei igiene dentare corespunzatoare.

In tratamentul profilactic:

  • Se inlatura placa bacteriana si petele de pe dantura;
  • Se efectueaza detartrajul supragingival, dar si subgingival;
  • Se efectueaza fluorizare topica;
  • Vi se va oferi o consiliere in nutritie pentru a controla mai bine afectiunile dentare;
  • Vi se vor da sfaturi in privinta ingrijirii dintilor – cum se efectueaza periajul, cum se foloseste ata dentara si periutele interdentare;
  • Se vor inchide santurile si fosetele;
  • Se vor aplica agenti pentru desensibilizarea dentara;
  • Iar daca este cazul se vor monta mentinatoare de spatiu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)