Alimentatia copiilor si efectele aditivilor alimentari asupra dezvoltarii

Cheia catre o legatura stransa cu copilul tau este comunicarea.

Alimentatia copiilor este foarte importanta, trebuie sa fie bogata in vitamine si in calciu pentru o dezvoltare armonioasa a corpului si pentru ca acesta sa creasca sanatos. In cazul in care copilul este in perioada de crestere, parintele trebuie sa-i asigure o alimentatie sanatoasa si pe langa lactate trebuie sa aiba grija sa aiba parte si de fructe, ele fiind foarte bogate in vitamine.

Daca nu aveti grija de alimentatia copilului dumneavoastra pot aprea probleme foarte mari la acesta, pot aparea tot felul de alergii, insuficiente de vitamine sau calciu, fier sau potasiu si bineinteles copilul nu se poate dezvolta bine sau normal. Este foarte indicat sa fie dus copilul la un sport dar odata ce este dus la un sport acesta consuma energie si calorii importante, tocmai din acest motiv are nevoie de o alimentatie bogata in calciu, minerale, vitamine. Chiar daca mamele zic ca vitaminele ingrasa, este incorect pentru copil, copilul este in crestere, in perioada de dezvoltare a organismului si ca sa aiba ce sa consume la sport trebuie sa le aiba in organism.

Dezvoltarea armonioasa si functionarea creierul normala la copii necesita o educatie fizica si o alimentatie corespunzatoare. Sportul este foarte indicat chiar din cele mai fragede varste dar totodata si nevoia de alimentatie, o alimentative hranitoare si bogata in vitamine. Gustarile dintre mese ar trebui sa fie pe baza de fruct, fructul continand zaharuri naturale, cautati fructele care ofera o aciditate mai mica daca copilul are probleme cu stomacul dar nu le evitati.
Aditivii alimentari sunt foarte daunatori pentru un copil aflat in crestere, pe langa faptul ca ii poate stopa cresterea si asimilarea celor necesare organismului, poate crea alergii. Pentru mai multe articole despre sanatatea copilului, puteti vizita categoria “Sanatate” din cadrul site-ului gradinitei Busy Bees Academy, www.busybees.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Alimentatia copiilor si efectele aditivilor alimentari asupra dezvoltarii, 7.7 out of 10 based on 3 ratings
Print Friendly, PDF & Email