Agresivitatea copiilor

Agresivitatea copiilor

Agresivitatea copiilor pleaca de cele mai multe ori din copilaria lor defectuoasa sau din pricina atmosferei din casa. Spre exemplu daca avem un copil terorizat de frica din cauza unui tata baut sau din cauza lipsurilor din familie sau certurilor din aceasta, atunci copilul poate ajunge mai tarziu sa aiba nevoie de consiliere psihologica. Nu negam ajutorul si cunostintele psihologilor dar mai bine avem grija de copiii nostri si ii ferim cat mai mult de probleme si daca nu putem in viata de zi cu zi, ca nu suntem cu ei peste tot, macar in casa sa aiba parte de siguranta, libertate si liniste.

Copiii devin agresivi de cele mai multe ori la gradinite, din cauza problemelor de acasa sau din cauza rasfatului. Daca un copil este rasfatat peste masura sau daca are parte de tot ceea ce cere, fara a avea o disciplina, un program sau un regulament, acesta o ia razna, daca imi permiteti expresia, dar devine de necontrolat. Copilul trebuie sa se obisnuiasca incepand inca de la cea mai frageda varsta cu disciplina, trebuie sa aiba un program stabilit de parinti si trebuie invatat ce inseamna respectul.

Agresivitatea trebuie oprita inca din prima faza, daca se poate spune asa, daca va documentati veti afla ca exista consiliere pssihologica si este foarte indicat sa mergeti la astfel de sedinte cu cei mici in cazul in care nu stiti ce sa faceti, pentru a nu scapa situatia de sub control.

In ziua de azi, programul parintilor este tot mai incarcat si din acesta cauza tot mai multi isi gasesc tot mai putin timp pentru a-l petrece cu familia sau copilul dar, insa pentru cei dragi, trebuie sa gasiti timpul si energia necesara. Aveti nevoie in primul rand de sinceritate, comunicare si timp petrecut impreuna, in acest fel agresivitatea copilului dumneavoastra va scadea sau nici nu va aparea vreodata. O educatie buna pleaca din familie si nu trebuie scapata de sub control.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Print Friendly, PDF & Email