Adolescenta si activitatile potrivite

Adolescent

Copiii din ziua de azi au dorinte si cerinte diferite comparativ cu generatiile trecute. Mediul s-a schimbat, tehnologia ofera informatii care in trecut nu existau si copiii cu varste de peste 14 ani cauta si gasesc absolut orice le-ar trece prin minte pe internet si nu numai. Educatia este foarte importanta si tinand cont de acest aspect activitatile pe care copiii le intreprind trebuie alese cu grija. Pentru a exista echilibru, copilul trebuie sa aiba parte si de distractii, distractii care trebuie atent alese pentru a-i ocupa timpul in mod productiv. Trebuie sa tinem cont ca la aceasta varsta copilul este deja adolescent iar in adolescenta tentatiile sunt foarte mari si anturajul copilului il poate influenta in mod negativ de cele mai multe ori. Tocmai din acest motiv copilul trebuie sa aiba activitati diverse care sa ii ocupe timpul in mod constructiv si sa contribuie in mod pozitiv la educatia lui.

ATVCa activitati, pe langa cele educative despre care vom vorbi in detaliu intr-un articol viitor, ca parinte trebuie sa ii oferi copilului tau si lucruri pe care acesta si le doreste dar care nu ii fac rau. O plimbare in parc cu rolele, o iesire cu prietenii la piscina impreuna cu un adult sau o plimbare cu atv-ul sunt cateva exemple de activitati distractive pe care copilul le va aprecia foarte mult. In cazul in care detineti deja un atv, puteti gasi detalii aici despre accesorii atv. In cazul in care dumneavoastra detineti un autoturism, puteti gasi toate accesoriile auto la un loc aici: pagina cu accesorii auto.

Indiferent de ceea ce alegi ca distractie pentru copil, supravegherea lui este foarte importanta. Adolescentii sunt uneori confuzi, nu stiu inca ce sa creada referitor la anumite situatii si pot fi foarte usor influentati. Tocmai din acest motiv ca parinte trebuie sa ii cunosti prietenii, sa nu il certi decat daca te minte sau daca este obraznic, pentru ca cearta si pedepsele pe care el le considera incorecte nu vor face decat sa il indeparteze de tine. Copilul nu analizeaza lucrurile ca un adult – nu are experienta necesara si oricat de multe asteptari ai de la el, nu va putea sa se ridice la asteptarile tale mereu. Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont este ca daca tu ca parinte esti intotdeauna corect cu el, gata sa il ajuti in orice situatie si sa fii alaturi de el la nevoie, copilul va aprecia acest lucru, te va respecta si va tine cont de lucrurile pe care i le spui sau ceri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Adolescenta si activitatile potrivite, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email