Activitati pentru copiii 6-7 ani

Activitati copii 7 ani

Varsta de 6-7 ani este o varsta importanta pentru dezvoltarea si educarea copilului. Este foarte indicat ca micutul la acesta varsta sa aiba parte si timp suficient de iesit la aer si la joaca cu alti copii. Este practic varsta de formare inainte de scoala (sau chiar si clasa I) si cu cat invatam copilul sa se formeze mai sociabil si mai comunicativ cu atat ii va fi mai usor sa se adapteze la scoala si in viata. De regula copii de 6-7 ani merg la gradinita in grupa pregatitoare si oricum au un program mai special acolo, pana la urma este grupa pregatitoare pentru scoala.

Activitati care sunt indicate pentru aceasta varsta la copii, sunt legate de jocurile sau activitatile in grup. Cu cat lasam copilul mai liber langa alti copii de varsta lui sau apropiata cu atat ii va fi mai usor sa se adapteze. Bineinteles asta nu inseamna ca acesta nu trebuie sa aiba un program, cel mai bine este sa stie exact cand este timpul de joaca, de masa si alte activitati. Mai tarziu cand vine vorba de lectiile de la scoala pe care trebuie sa le faca acasa ii va fi mult mai usor sa-si faca un program si sa-l stabileasca in functie de prioritati.

Copilul trebuie obisnuit si cu activitatile sportive, cu cat il ajutam sa inteleaga mai repede rolul sportului in viata lui cu atat ii va fi mai usor sa-l faca pe viitor. Totul tine de educatie, in functie de cum si cat timp au parintii pentru a acorda propriului copil, acesta va da ‘’rezultatele’’ dorite. Daca doriti sa aveti un copil sanatos faceti-i cunostinta cu activitatile sportive, ajutati-l sa-i placa si sa devina o obisnuinta sa faca acest lucru. Daca va inscrieti copilul la inot , spre exmplu, acesta va avea o crestere a corpului mai armonioasa, va fi mai sanatos, se va dezvolta organismul acestuia mult mai bine. Trebuie insa tinut cont ca nici un sport nu trebuie practicat la nivel de performanta, decat daca copilul insista asupra acestui lucru.

Indiferent ce activitati alegeti pentru copilul dumneavoastra, aveti grija ca acestuia sa-i si placa, este foarte important sa faca lucruri din placere sau cu placere si nu doar din obligatie. Multi parinti gresesc obligand copilul sa faca anumite lucruri cu toate ca acestea nu ii fac placere celui mic. Incearca sa vezi ce ii place si ce activitati conexe poti gasi bazate pe pasiunea copilului. Unii copii au inclinatie spre desen, spre picture, altii spre sporturi, altii spre muzica si tot asa, deci e foarte important sa facem legaturile sis a gasim o activitate sau mai multe care sa fie pentru copil o metoda de a-si pune in practica placerile, pentru ca aceste placeri se pot transforma mai tarziu in activitati pe care copilul le va face cu pasiune, iar obiceiurile cultivate de-a lungul timpului raman adanc intiparite si il vor ajuta pe cel mic.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Activitati pentru copiii 6-7 ani, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email