Activitati pentru copii intre 8-9 ani

Copii 8-9 ani

Cand vine vorba despre copii, nu exista varsta ideala pentru a incepe educatia, cu cat incepeti mai repede, prin jocuri educative si prin mijloacele placute copiilor, cu atat le captati atentia mai mult si devin mai interesati de noi informatii. Un copil este un receptor de informatii si este tot timpul plin de enrgie, un program bine stabil de parinti trebuie sa-l ajute in desfasurarea activitatilor sale de zi cu zi. Parintele este primul care trebuie sa incerce si trebuie sa reusasca sa-si impuna punctual de vedere cand vine vorba de educatia si timpul copilului sau. Nu este suficient programul scolar, un copil de 8 ani deja ajunge la scoala, isi face prieteni noi si devine tot mai dornic sa petreca tot mai mult timp cu acestia. Nu numai joaca trebuie sa conteze si sa-I intereseze pe copil, prin joaca copilul poate crea ceva constrctiv , daca este ajutat de parinte, pana la urma si temele de acasa trebuiesc privite ca fiind o continuare a jocului, prin care cel mic invata. Nu trebuie sa lasam impresia ca temele reprezinta o pedeapsa, cand copilul greseste ceva nu trebuie sa-l trimitem la teme, trebuie sa aiba un program bine stabilit, dupa teme se poate juca in voie, pana la ora stabilita de parinti, desigur.

Motivarea copilului

Pentru un copil de 8 sau 9 ani, este foarte important cum i se organizeaza timpul, cum isi stabilesc prioritatile  parintii si pun in ordine activitatile copilul lor. Timpul, programul, respectul dar si inventivitatea trebuie sa fie niste atuuri lasate la alegerea copilului – in sensul ca cel mic trebuie sa aiba si el un cuvant de spus daca de exemplu isi face temele imediat cum vne de la scoala sau la 2 ore dupa. Nu uitati ca un copil repeta si ii este mult mai simplu sa faca ce vede in casa, daca vede organizare si disciplina, va urma aceste valori, daca vede dezordine si nepasare, le va urma pe acestea. Din nefericire nu orice copil poate avea norocul sa aiba parinti care sa ii acorde timpul necesar, dar formandau-i celui mic un program, acesta nu va simti foarte mult lipsa parintilor, se va ocupa de treburile lui, scoala, teme, sport si bineinteles prieteni. Parintii vin ca un bonus, un bonus plin de afectiune si mandri sa se poate bucura de copilul lor educat.

Activitatile pot fi diversificate la aceasta varsta, tinand cont si de preferintele si aptitudinile copilului, la aceasta varsta incepe sa is idea seam ace ii place mai mult, pentru ca deja a trecut prin mai multe tipuri de activitati. Poate alege un sport, pictura sau pianul ca activitate extrascolara principal, pe care sa o urmeze ulterior.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.2/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Activitati pentru copii intre 8-9 ani, 6.2 out of 10 based on 5 ratings
Print Friendly, PDF & Email