Activitati pentru copii de 5 si 6 ani care ii dezvolta corect

Activitati copii 5-6 ani

Copiii intre 5 si 6 ani au nevoie de activitati pentru a se dezvolta corect. Activitatile ii mentin ocupati, ii ajuta sa se dezvolte multivalent si unele activitati te ajuta in acelasi timp pe tine ca parinte sa iti faci treburile fara ca cel mic sa te intrerupa.

Activitati pe care sa le faci impreuna cu cel mic

Desenati impreuna, jucati-va diverse jocuri, construiti, invata-l pe cel mic lucruri noi dintr-un domeniu care vezi ca il pasioneaza, faceti lectii impreuna – lectii care trebuie sa fie ca o joaca – explica-i copilului numerele de exemplu, in timp ce i le arati personalizeaza-le – fa-le ochi, gura, etc.

Activitati pe care cel mic sa le aiba singur

1. Cumpara-i celui mic jucarii educative: puzzle 2D, puzzle 3D, carti de colorat, set de pictura, seturi de traforaj / cusut, seturi de construit, cuburi, lego.
2. Invata-l pe cel mic sa foloseasca pc-ul, explicandu-i ca sunt mult mai multe lucruri interesante decat jocurile si arata-i: filmulete educative, jocuri educative, programe interactive, etc.
3. Da-i sarcini pe care sa le duca la bun sfarsit: sa isi aranjeze jucariile, sa stearga praful.. etc, totul in functie de varsta bineinteles.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Activitati pentru copii de 5 si 6 ani care ii dezvolta corect, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
Print Friendly, PDF & Email