Activitati copii intre 8-12 ani

Activitati copii 8-12 ani

La  8 ani copilul incepe sa inteleaga mult mai multe, avand in vedere ca intra in clasa a doua sau incepe clasa clasa intai, depinde la ce varsta il duc parintii la scoala, acesta invata lucruri noi si capacitatea de concentrare a acestuia se dezvolta. Pe langa ceea ce invata la scoala, continuarea gradinitei, care este foarte importanta de urmat de cei micuti, acestia trebuie sa urmeze un program sportiv. Copilul trebuie dus inca de mic la sport. Cel mai indicat pentru o varsta frageda este inotul. Inotul ajuta copilul sa cresca armonios sa aiba o dezvoltare a organismului frumoasa, armonioasa si nu in ultimul rand sanatoasa. Bineinteles ca are nevoie si de activitati specific varstei sis a fie inconjurat de copii de varsta lui dar trebuie sa aiba un program bine stabilit de catre parinti. Este foarte important sa ii cumparati carti educative, jocuri logice, de indemanare, de matematica si orice alt joc care ii sporeste atentia, ii stimuleaza gandirea. Petreceti timp cu cel mic incurajandu-l. Este foarte important sa aiba activitati extrascolare, sa ii formam obiceiul de a fi ocupat, pentru ca astfel reducem riscul ca cel mic sa ajunga un adolescent rebel sau lipsit de echilibru.

Activitatile de baza atat pentru parinti cat si pentru copii sunt legate practic de oxigenarea creierului si de capacitatea acestuia de concentrare mai mare, pentru un randament mai bun, orice activitate trebuie incheiata cu miscare sau sa contina in program si miscare. Copiii sunt foarte energici si au nevoie de miscare, pentru a-i ajuta trebuie sa-i ducem sa faca un sport. Indiferent de sport acestia isi pot consuma energia, se pot intalni cu alti copiii si se invata cu un program bine stability si disciplinat. Este foarte important sa le formam niste obiceiuri sanatoase, pentru ca atunci cand vor fi mai mari isi vor aduce aminte de aceste lucruri si activitati si vor tinde sa aiba un comportament sanatos.

La o varsta frageda copilul are nevoie de atentie de la parinti, are nevoie de indrumare si nevoia de comunicare devine tot mai mare. Din acest motiv, pentru ca nu toti parintii au timpul necesar sa-l poata imparti intre serviciu si copil, programul acestuia trebuie sa fie stability cu o oarecare strictete. Daca dupa scoala, ducem copilul la un sport, unde isi petrece doua ore, acesta isi consuma energia intr-un mod constructiv, va putea sa dea mai multa atentie temelor. Dupa ce il duceti la sport, acesta va putea sa se concentreze mult mai mult asupra temelor si bineinteles dupa se poate juca si cu vecinii din bloc sau cu prietenii. De asemenea in drum spre antrenamente vorbiti cu copilul, lasati-l sa va povesteasca orice, indiferent cat de important sau nu vi se pare. Este foarte important ca cel mic sa se simta ascultat si foarte important este sa nu il repeziti sau s ail certati cand va spune ceva care nu va convine sau contravine cu conceptiile voastre ca parinti. Cand nu va convine ceva din ceea ce va spune cel mic, incercati sa ii explicate cu calm sis a il faceti sa inteleaga unde a gresit. Organizarea  timpului copilului sta in parinti, cat de organizat isi doresc sa fie copilul lor in viata si cata atentie primeste , tine de noi ca parinti.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Activitati copii intre 8-12 ani, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Print Friendly, PDF & Email